Britiske Arctic Monkeys spiller på Øyafestivalen i hovedstaden torsdag 13. august, og når de står på scenen der er den nye platen få uker unna å bli utgitt. Utgivelsesdatoen for tredjeplaten er satt til 24. august, og albumet har fått tittelen «Humbug». Øyafestivalen meldte tidligere denne uken at det er få dagspass igjen til den dagen britene spiller i Middelalderparken.

Single

Allerede nå kan du skaffe deg førstesinglen «Crying Lightning» på iTunes. Den er også lagt ut på bandets godt besøkte side på MySpace., men blir ikke tilgjengelig i fysisk format før den 17. august. Albumet følger opp «Favourite Worst Nightmare» som kom ut i 2007. Bandet slo igjennom med superhiten «I Bet You Look Good on the Dancefloor» fra debutplaten «Whatever People Say I Am, That's What I'm Not» i 2006. Du kan også høre sangen på nettsidene til EMI .

Produsent

Queens of the Stone Age-sjef Josh Homme har bidratt som produsent for deler av albumet, og bandet har selv flere ganger uttalt at platen tar dem ut på andre musikalske stier enn det vi hørte på de to første platene. Homme har produsert bandet i Mojave-ørkenen, mens James Ford har stått for produksjon under innspillingen i Brooklyn. Overfor NME har Alex Turner hevdet at bandet har latt seg inspirere av Black Sabbath, og i et intervju med Clash Magazine fortalte han at bandet hørte på Hendrix-platene «Electric Ladyland» og «Axis: Bold As Love». De hørte også på gamle Cream-plater. Turner forteller imidlertid at albumet ikke nødvendigvis er et signal om at bandet skal fortsette i denne retningen framover i karrieren.

– Det var dette som skjedde denne gangen. Neste gang blir det sikkert anderledes igjen, forteller han til magasinet.

Turner brukte store deler av fjoråret på sideprosjektet The Last Shadow Puppets og utgivelsen og promoteringen av albumet «The Age of the Understatement». Bandet skal turnere i USA i begynnelsen av august før de beveger seg til Europa og blant annet Norge senere samme måned. Sjekk turnélisten her.

Her er sanglisten på «Humbug » :

1. My Propeller

2. Crying Lightning

3. Dangerous Animals

4. Secret Door

5. Potion Approaching

6. Fire And The Thud

7. Cornerstone

8. Dance Little Liar

9. Pretty Visitors

10. The Jeweller’s Hands