MANDAL: — Det har vært fantastisk god innsats av både arrangører og deltakere i helgen. Til tross for surt og kaldt vær, har arrangementene gått strålende, sier koordinator for kulturdugnaden Grenseløst 08 i Mandal, Guro Wendelbo.

Selv om hun er litt skuffet over fremmøtet av mandalitter på de mange arrangementene, finner hun likevel grunn til optimisme.

— Det er nok en kombinasjon av at det er kaldt ute, de ser på operaåpningen eller er generelt litt tunge i rumpa, som gjør at litt for mange går glipp av flotte forestillinger. Da er desto mer gledelig at barn og ungdom strømmer til på deres arrangement, fortsetter hun.

Ungdommen

For det var ungdommene som var i flertall da Kulturnatten gikk av stabelen lørdag kveld. Et førtitall ungdommer møtte opp utenfor Kulturfabrikken for å utfordre elementene.

— Det er skikkelig kult å prøve å balansere med ildfakkel, mente Eli Anne Knudsen (14).

Det syns også søskenbarnet Cecilie Knudsen (14), selv om hun hylende sprang unna hver gang fakkelen var i ferd med å ramle ut av hånda.

— Egentlig er det litt skummelt med ild, men dette var gøy. I det hele tatt skjer det lite for ungdom i Mandal, så vi syns dette var bra, fortsetter de.

Hele dagen

Hele lørdag formiddag var det lagt opp til aktiviteter og innslag for mennesker i alle aldre. Både rockende toner fra scenekanten, til torvmarked med noe for mange smaker.

Bokstavelig talt, der både Fiskelaget, Mjåland Gård og Frelsesarmeen bød på sine delikate smaksprøver.

— Det så kjempevanskelig ut. Virkelig kult, sier Lina Malene Hille (10), Sara Sofie Tallaksen (11) og Elin Hundstad (10) etter å ha sett kambodsjanske Marady Ly Chan fremføre en dans fra hjemlandet på scenen på torvet i sentrum.

Like etter var det jentene selv sin tur til å entre scenen, med hver sin teddybjørn, og selvfølgelig fremføring av «Teddyen min».

Jevn stim

Det var en jevn stim av mennesker som tok seg tid til å oppleve mangfoldet Grenseløst hadde å by på i sentrum. Men det var først da den livlige gjengen i Fantasy sto på scenen, at det begynte å bli godt med folk på torvet.

Like ved scenen hadde elever fra Mandal videregående skole spill og maleaktiviteter.

— Alt er fotball for ham, sier Julian Andersens storesøster idet han smeller til den oppblåsbare terningen og springer av sted på brosteinene med et stort smil.

Grenseløst fortsetter med arrangementer helt fram til 23. april.