Mandag slapp Øyafestivalen mer poporienterte artister som Gang Gang Dance, Jenny Lewis, Florence & the Machine og Ladyhawke. I dag kjører de et motsatt løp og lanserer tre blytunge rockenavn.

Enslaved

Satyricon, Municipal Waste og Kvelertak er allerede bekreftet til årets festival. Nå kommer også de norske metalveteranene Enslaved, bråkebøttene i Årabrot og amerikanske Kylesa for å skape en noe mørkere stemning i Oslos middelalderpark. Enslaved har skapt seg et relativt stort publikum både nasjonalt og internasjonalt med platene «Isa» (2004), «Ruun» (2006) og «Vertebrae» (2008). De har fått både Alarmpris og Spellemannspris.

Årabrot

De som har opplevd Årabrot live kan skrive under på at det er en hardtslående opplevelse som til tider kan være hard for øregangene. Øyafestivalen skriver i en pressemelding at de lenge har fulgt med trioen og ønsket hente dem inn på programmet. Kylesa er et forholdsvis ukjent band her hjemme, men de som mener å ha kontroll på slike ting sammenligner dem med navn som Melvins og Mastodon.