Lene Larsen digger og bærer metall. (Foto: Hans E.H. Jacobsen)

KVINESDAL: Flere hundre frivillige er nå på plass for å drive det meste av Norges største utendørs rockefestival.– Jeg føler meg som byggmester Bob, ler Lene Larsen da Aftenbladet fotograferte under rigging av hovedscenen på 24 x 18 meter.

Synnøve Sørensen fra Bergen ofrer gjerne en uke av ferien for å jobbe dugnad på Norway Rock (Foto: Hans E. H. Jacobsen)

Foran ett av backstageteltene ventet en spent Synnøve Sørensen på nye oppdrag.– Det er flott å kunne oppleve hvordan en så stor festival drives, sa den 27 år unge kjemiingeniøren fra Bergen.

Pressetalskvinne Ann Frestad foran den nye VIP-seksjonen. (Foto: Hans E.H. Jacobsen)

I fjor samlet Norway Rock 25.000 publikummere på tre konsertdager.– I år har vi utvidet med en dag og håper på 40.000, sier pressetalskvinne Ann Frestad. Campingen på jordene på Øyesletta er større enn noensinne. På festivalplassen er det rigget en ekstra utstyrsgarasje for raskere sceneskifter; det er flere servicetelt, egen opphøyet VIP-paviljong – i det hele tatt: Ekstra stort.

Det samme er hovedattraksjon spesielt for musikkelskere over 35 år: Storbritannias antatt beste gitarist Gary Moore (58), beste kjent for blues; men i år på «Summer for rock»-turné jorden rundt.

Festivalsjef Kjell Arne Aamodt har prøvd flere år før han fikk avtale med sitt eget favorittband: Megadeth som spiller allerede i kveld.

Norway Rock har hovedscene og en mindre innendørs scene kalt Tjodolf Rock Stage..