Flere norske brukere melder at Facebook og Instagram er helt utilgjengelige mandag kveld. Flere norske brukere melder at Facebook og Instagram er helt utilgjengelige mandag kveld. Foto: Arkivbilde

Store problemer for mange nettgiganter

En rekke nettgiganter som Facebook, Instagram, Messenger og også norske Telia har problemer.

På siden Downdetector , som sporer problemer for ulike nettsider, ble det meldt det om et stort hopp i meldinger om driftsproblemer for Facebook fra i 17.40-tida mandag kveld.

Det samme gjelder apper som Instagram, Messenger og WhatsApp, som alle eies av Facebook og deler mye av den samme infrastrukturen.

Rammer flere

Også Telia, Telenor, Youtube, Google, EA, Fifa og en rekke andre nettjenester har problemer mandag, ifølge Downdetector.

– Vi har dessverre ikke så mye informasjon å gi nå annet enn å bekrefte at vi har problemer, og at vi prøver å finne ut hva som er årsaken, sier informasjonssjef Ellen C. Scheen i Telia til NRK.

Fortsatt problemer

Ved 22-tida er mange sider fortsatt ustabile. Facebook og Messenger er nede. Førstnevnte har 2,9 milliarder brukere.

Ifølge VG er det en DNS-feil som har rammet Facebook, og det kan ta litt tid å fikse.

– Litt avhengig av hva som egentlig er feilen, vil det kunne ta flere timer før det er oppe igjen, sier Torgeir Waterhouse, IT-ekspert og partner i rådgivningsselskapet Otte, til VG.

Det gikk forøvrig bratt nedover for teknologiselskapene på New York-børsene mandag. Facebook noterte en nedgang på 4,9 prosent etter driftsproblemene startet.

En rekke nettjenester har problemer mandag kveld. Grafen under de ulike logoene indikerer feilmeldinger på tjenestene. Foto: Skjermdump Downdetector