Anne Ma Ustereud i rollen som prest under en øvelse på "Juleevangeliet". Foto: Reidar Kollstad
Et tyvetalls dansere fra Sharrons dansestudio bidrar i forestillingen, blant andre Ada Lois Bråthen Hansen (i midten) som spiller hovedrollen. Foto: Reidar Kollstad
"Juleevangeliet" vises torsdag og fredag kveld i konsertsalen i Kilden. Foto: Reidar Kollstad

Det er teatersjef Amalie Nilssen som står bak idé og konsept til årets forestilling, som er basert på en lederartikkel som sto på trykk i The New York Sun 21. september 1897. Der svarte redaktør Francis Pharcellus Church på åtte år gamle Virginias spørsmål om nissen virkelig finnes.

— I vår versjon blir åtte år gamle Victoria fortalt at Jesus ikke finnes og at nissen ikke finnes. Hun går inn i julen i undring, og starter på en reise som ender med at hun finner ut at alle de vakreste og fineste tingene finnes, hvis vi velger å tro på dem, sier Nilssen.

Et Kilden Dialog-prosjekt

Jeg er glad for at vi markerer høytiden med å fokusere på julens budskap.

Amalie Nilssen

11 år gamle Ada Lois Bråthen Hansen spiller hovedrollen som Victoria i "Juleevangeliet". Foto: Reidar Kollstad

«Juleevangeliet» er et Kilden Dialog-prosjekt, der profesjonelle aktører og amatører samarbeider. Dansere fra Sharrons dansestudio er med, blant andre Ada Lois Bråthen Hansen som spiller hovedrollen. I tillegg er Kilden Dialogs eget kor Sølvstrupene med, sammen med Kristiansand kammer— og operakor. Solist Eir Inderhaug, skuespillerne Anne Ma Usterud, Jørn-Bjørn Fuller-Gee og Ulrikke Benestad, samt Kristiansand symfoniorkester, utgjør de profesjonelle aktørene.

Solist Eir Inderhaug er hentet inn for å være med på forestillingen. Foto: Reidar Kollstad

To forestillinger

— «Juleevangeliet» er en fin tradisjon som Kilden har. Jeg er glad for at vi markerer høytiden med å fokusere på julens budskap, i en tid som ellers har blitt veldig kommersiell. Og som småbarnsmor er det viktig at det er en forestilling på barnas premisser, sier Nilssen.

Vi har åpnet balkongen, for å få plass til flere

Marie Teresie Sørensen

Forestillingen vises torsdag og fredag kveld, og begge visningene begynner å bli utsolgt.

— Vi har åpnet balkongen, for å få plass til flere, sier Marie Teresie Sørensen, prosjektleder Kilden Dialog.