— Med to Spellemann-nominasjoner til førstnevnte album og et samlet kritikerkorps i ryggen, kommer Ropstad til Generalen med bandet og et solid knippe godlåter i ryggsekken. Vi gleder oss, sier programansvarlig for Cafè Generalen, Jan Kenneth Transeth.

Artisten selv ser på konserten som årets høydepunkt.

— Jeg spiller på Generalen hvert år, og det er alltid årets høydepunkt. Det er så sinnsykt fin setting der, og det er alltid venner og familie i publikum, sier Ropstad.

Gode besøkstall

Generalen har hittil hatt en god sommer med over 15 konserter, og innslag med bingokongen Ronny Haugeland, samt quiz-kvelder med Ingunn Bernhardsdottir Engen.

— Konsertsommeren på kafeen har vært en kjempesuksess så langt, og både godværet og publikum bare fortsetter å strømme på, sier Transeth.

Han er svært fornøyd med besøkstallene på konsertene i år. Tidligere i sommer har både Ole Paus, Thom Hell, Anita Skorgan, Jonas Alaska og mange flere artister spilt på kafeen.

— På de 15 første konsertene våre har vi hatt besøk av 3500 publikummere, et snitt på over 200 tilskuere per konsert, sier Transeth.

Utfordrer seg selv

Kristiansandsartisten Erlend Ropstad liker å utfordre seg selv, med å spille låter han har laget i siste listen.

— I fjor spilte jeg en låt på Generalen som jeg hadde skrevet samme dag. Det er viktig å ikke være en likegyldig artist, men å utfordre seg selv og sitt publikum. Jeg skal teste noen helt ferske låter i år også, sier Ropstad.

Han synes utescenen ved kafeen er en ypperlig arena til å teste ut nytt materiale.

— På den scenen har man nær kontakt med publikum, og det er lett å se hva som fenger, sier artisten.

Men i år vil han fokusere på å fremføre låter, ikke spille de inn.

— Jeg har lovet meg selv å ikke gi ut album i år. Jeg skal skrive veldig mye materiale i høst, og satse på å gi ut et solid album neste år, forteller Ropstad.

Fullpakket program

Det er ikke bare Ropstad som spiller på kafeen i nær fremtid. Torsdag spiller trioen Nordic Tenors i Ravnedalen.

— I sommer har Nordic Tenors premiere på et helt nytt sommershow, og tar selvsagt turen til Cafe Generalen. Her blir det en herlig blanding av klassiske perler, nydelige poplåter og ekstravagant humor, sier Transeth.

Trioen har tidligere høstet god respons for sitt elleville sceneshow. Senere i sommer står Erik Faber, Phone Joan, Moddi, The City og Knut Reiersrud Band på programmet.