Til sammen har «Ringenes Herre»-filmene og de to første «Hobbiten»-filmene spilt inn rundt 14 milliarder norske kroner, og regissør Peter Jackson har levd med og i denne mytiske verdenen i 15 år nå. Egentlig enda lenger siden han planla filmingen i sju år før han endelig startet i 1999. Han sier selv det er slutt nå, men en del andre av de medvirkende i filmene mener at han ikke kommer til å klare å slutte.

I sin tid solgte forfatteren J.R.R. Tolkien rettighetene til United Artists, etter at The Beatles hadde forsøkt å få rettighetene. Ja, det er helt sant. Paul McCartney skulle spille rollen som Frodo, George Harrison skulle være trollmannen Gandalv, Ringo Starr skulle ha rollen som Sam, og selveste John Lennon skulle spille Gollum. Ikke nok med det, men de ville gjerne at Stanley Kubrick («Eyes Wide Shut», «The Shining», «2001: A Space Oddysey«) skulle regissere herligheten. En kan jo bare spekulere i hvordan det resultatet hadde blitt.

Det største problemet med å lage flere filmer fra Tolkiens fantasifulle univers, er imidlertid ikke først og fremst om Peter Jackson vil lage flere. Rettighetene til resten av Tolkiens tekster, som «Silmarillion», tilhører nå hans sønn, Christopher Tolkien, som fant tekstene etter sin fars død. Det er et stort verk som fint kunne blitt til flere filmer. Det er derimot lite sannsynlig at det vil skje, siden han ikke synes noe om de filmene som allerede er laget. Han har blant annet uttalt i et intervju med Le Monde i 2012:

«De slaktet boken, gjorde det til en actionfilm for de mellom 15 og 25 år.»

Ifølge Peter Jackson har Warner Bros. tilbudt Christopher Tolkien enhver sum som kan tenkes.

Christopher Tolkien er ikke den eneste kritiske røsten. Det vil alltid være noen som mener filmene ikke er tro mot originalhistorien, og de forventer nesten at filmene skal ta for seg bøkene ord for ord.

Personlig mener jeg at en ikke kan, eller skal, sammenlikne de to, men heller nyte dem på hver sine premisser — for premissene for bøker og film er veldig ulike.

Dessverre skrives det heller ikke veldig mange gode originale filmmanus, så hvis ikke filmskaperne kan drikke fra, og bli inspirert av litteraturens utømmelige og fantastiske kilde, vil filmens verden bli fattigere. Så gjenstår det å se om det blir noen flere filmer basert på J.R.R Tolkiens magiske litterære verk, eller om dette var punktum finale.