Kristopher Schau (i midten) og resten av rockerne i The Dogs spilte på Harvest Bar i Kvinesdal fredag. Arrangementet var en kick-off-fest for hovedfestivalen som starter 8. juni, hvor de også skal spille. Foto: Pressebilde

I helga avslørte Norway Rock hele artistrekken til årets festival som foregår fra 8. til 10. juli på Øysletta i Kvinesdal:

— Interessen fra publikum har vært enormt bra. Planene om at Norway Rock skulle gjenoppstå har ulmet siden 2011, og nå har vi samlet et team som klarte å gjennomføre det. Vi er stolt over å ha en dato og en artistrekke på 22 band i boks, jubler presseansvarlig, Ann Frestad.

Internasjonale headlinere

På toppen av årets plakat troner headlinere Fiver Finger Death Punch (USA) og Within Temptation (Nederland), to bookinger Frestad er fornøyd med.

— Dette er jo to kjempestore band i rockeverdenen, og vi har i tillegg gode norske band på plakaten også.

Men Frestad har også troen på årets satsing på coverband. Et av dem skal hylle den nylig avdøde rockelegenden Lemmy fra Mötorhead, som selv har spilt på festivalen:

— Legenden og «sjefen» Lemmy gikk jo bort i desember i fjor. Norway Rock kan med stor stolthet si at Motörhead har spilt på festivalen to ganger. Vi er derfor veldig glade for at coverbandet Ovërhead skal gi oss den perfekte mimrestunden på vår nylig omdøpte Lemmy-Stage i sommer, sier hun.

Kristopher Schau (i midten) og resten av rockerne i The Dogs spilte på Harvest Bar i Kvinesdal fredag. Arrangementet var en kick-off-fest for hovedfestivalen som starter 8. juni, hvor de også skal spille. Foto: Pressebilde

Avslørte artistrekken liveFredag 15. januar presenterte festivalen en kick-off-fest på Harvest Bar i Kvinesdal. Her tok Kristopher Schau og resten av The Dogs turen for å feire artistslippet:

— På fredag presenterte vi fjorten band som sammen med de åtte andre skal alle bidra til en solid kruttpakke for en god kick start for Norway Rock Festival. Totalt er festivalen en god blanding av veletablerte norske band, to fantastiske hovedband og flere av Norges beste tribute-band som skal stå for den gode stemningen på Øyesletta til sommeren, sier festivalen i pressemeldingen.

Her er artisene som spiller på Norway Rock 2016

Ammunition

The Dogs

El Cuero

Flight

Teardrown

Joe Rusi

Kal-El

Fear Theories

Powerride

Ovërhead

Iron Made'em

Anthem

Dorothea

Heatseekers

Fiver Finger Death Punch

Within Temptation

Avatar

Niterain

Communic

The Carburetors

Guardians of Time

Hold Fast