— Vi samlet nesten 500 publikummere i Ravnedalen i fjor. Kommandantboligen tar 600, så vi satser på å fylle opp, sier gitarist Erik Gunvaldsen.

Høsten 2010 ble Soultrain etablert, med mål om å gi sørlandspublikummet soulklassikere i ny innpakning. Og det har de gjort, om enn i små doser. Men konsertene har vært godt besøkt, så publikum setter pris på det bandet serverer.

— Dette er fjerde året vi har sommerkonsert. Det har blitt en tradisjon, sier Gunvaldsen.

— Det er et vakuum for det godt voksne publikummet her i byen. Det er vel derfor vi har satt publikumsrekord i Ravnedalen, sier trommis Bruce Rasmussen.

- Stort og mektig lydbilde

Soultrain består foruten Rasmussen og Gunvaldsen av vokalistene Steinar Revheim og Knut Marius Djupvik, bassist Einar «Wallen» Mjåland, pianistene Vidar Bø og Per Kolstad, trompetist Tore Bråthen og saksofonist Ole Jørgen Bardal. Til årets konsert har de med gjestevokalist Anette Larsson.

Blåserne Tore Bråthen og Ole Jørgen Bardal gir alt, mens vokalistene Annette Larsson og Steinar Revheim synger "Sledge Hammer". Foto: Kjetil Samuelsen

— Dette er en blanding av gamle kamerater og kolleger, og nyere kamerater og kolleger, som har spilt sammen siden tidenes morgen. Vi spiller musikk som vi liker å spille, sier Gunvaldsen, og får støtte fra resten av bandet.- Det er fullt band, med blåserekke og tre vokalister, så det er et stort og mektig lydbilde. Det blir soul ispedd andre stilartert, med alt fra ballader til fullt trøkk på «With a Little Help from My Friends», sier Knut Marius Djupvik.

Flere med UiA-bakgrunn

Vi møter dem under en øvelse i Sigurd Køhns bygg ved Universitetet i Agder, som de har sitt utspring fra. Flere av medlemmene har undervist ved universitet eller vært studenter der, slik som Djupvik.

Bruce Rasmussen på slagverk og Einar "Wallen" Mjåland på bass. Foto: Kjetil Samuelsen

— Det er et band jeg har gode minner fra. Flere av dem var lærere ved UiA, som tok i mot meg da jeg kom som 19-åring. Det er en gjeng som det er artig å spille med, og et prosjekt jeg håper vil vare lenge, sier «The Voice»-vinneren.Etter å ha spilt i Ravnedalen noen år, er bandet spent på årets nye scene. Grønt Senter, som holder til i kommandantboligen, har vært behjelpelige i forbindelse med konserten.

Ny konsertarena

— Vi fikk tilgang til kommandantboligen via dem. Det er flotte lokaler, og det ligger midt i sentrum. Det blir gøy å prøve noe nytt, og presentere en ny konsertarena. Kommandantboligen ble brukt som VIP-arena under Quart-festivalen, men det har aldri vært et konsertområde, sier Bruce Rasmussen.

Vidar Bø (f.h.) på tangenter, Steinar Revheim og Annette Larsson på vokal, Ole Jørgen Bardal på saksofon, Tore Bråthen på trompet og Erik Gunvaldsen på gitar utgjør seks av de ti bandmedlemmene i Soultrain. Foto: Kjetil Samuelsen

På programmet for fredagens konsert, står flere klassikere. Artister som Earth, Wind & Fire, Bill Champlin, Joe Cocker, Stevie Wonder og The Beatles er alle representert.— Men vi gjør dem på vår måte, og det er ikke sikkert de hadde vært enige med oss, sier «Wallen» Mjåland med et smil.

— Og så har vi et par-tre låter fra tidligere, som Per Kolstad har skrevet. Men vi ligger unna Annette og Knut Marius sine låter, som begge har kommet ut med soloplate. Det er ikke Knut Marius med backing. Dette er Soultrain, avslutter Gunvaldsen.