Kent blir beskrevet som Sveriges største rockeband. Etter tre millioner solgte album, og 20 grammypriser i deres hjemland, er bandet fortsatt veldig store i Skandinavia. Dette til tross for at de ga opp håpet om en internasjonal engelskspråklig karriere. Deres gjennombrudd kom i 1996 med singelen «Kräm (så nära får ingen gå)» fra albumet «Verkligen». Alt i alt har de produktive svenskene gitt ut elleve studioalbum. Arrangørene i Palmesus er selv storfans av bandet.

— Vi som driver festivalen er fans av Kent, og har vært det i en årrekke. Vi trenger gode live-artister, og Kent er så gode som det går an å bli, sier daglig leder og festsjef for Palmesus, Leif Fosselie til Fædrelandsvennen.

Kents settliste blir ifølge festivalen en variert blanding fra deres diskografi gjennom mange år.

«Publikum kan se frem til hits fra hele Kents fantastiske karriere, levert foran et hav av mennesker i vannkanten nederst i Kristiansand sentrum», skriver Palmesus på sine hjemmesider.

Lunken kritikk i sommer

Etter «Kents Klubbturné» i mai, har bandet vært svært aktive på konsertfronten i Skandinavia. Men VG's anmelder, Morten Ståle Nilsen, var ikke spesielt imponert over bandets opptreden på Sentrum scene tidligere i mai.

— Det låter spakt, rett og slett lavt, i hvert fall oppe på galleriet. Stemmen hans - han er glad i martyraktig livstrette fraseringer - bærer knapt. Kent virker rustne. Så er da også dette en turnepremiere. Er vel en stund siden de spilte sammen sist, kanskje, skriver VG i sin anmeldelse av konserten.

Musikkbladet Gaffa likte det musikalske ved Kents konsert på Norwegian Wood i sommer, men mener bandet mangler et skikkelig, visuelt sceneshow og utstråling som fanger publikum.

— «Petroleum», som er en av Kents feteste låter, ble OK framført og hadde vært en god opplevelse hvis man hadde lukket øynene. Dessverre var det hele en visuell misére. Bassisten så ut som om han holdt på å sovne og bedre sto det ikke til med resten av gjengen, skriver Gaffa på sine hjemmesider.

Settlista vil bli tilnærmet lik den de spilte på Norwegian Wood tidligere denne måneden. Sjekk ut alle låtene fra spillelisten her, og hør hva du kan forvente deg av fredagskonserten på Palmesus.

Tettpakket program på fredagskvelden

Den svenske dj-duoen Icona Pop og den verdenskjente dj-en Steve Aoki overtar stafettpinnen etter Kent, og holder Palmesus-festen gående utover kvelden.

Steve Aoki er regnet som en av verdens beste dj-er. Her er han på Sunset Strip Music Festial i Hollywood i fjor. Foto: NTB SCANPIX

«Amerikaneren Steve Aoki er ranket som nummer 8 på DJ Mags kåring over verdens beste dj-er og herostratisk berømt for sine legendariske og totalt uforutsigbare sceneshow som har tatt publikum med storm på Tomorrowland, Ultra og Ibiza», skriver Palmesus på sine hjemmesider.Kent entrer scenen klokka 20.00, etter at Miriam Brant, den lokale søskenduoen Sarah & Arash, og den amerikanske r'n'b-sangerinnen Kelis har varmet opp publikum i flere timer.