En av de mest medieomtalte filmene fra Norge denne uka er «Dryads — Girls Don't Cry», regissert av kristiansanderen Sten Hellevig. Filmen er inspirert av det ekte kristiansandsbandet The Dryads, som dominerte byens musikkmiljø på 90-tallet. Torsdag kom anmeldelsene.

Aftenposten hyller "Dryads" for å være original, klisjefattig, og visuelt vakker. Filmen fikk terningkast fem.

— Filmen er vakker visuelt, med duse toner og Sommer-Norge som ramme for musikken, skriver journalist Sol Sigurjonsdottir.

- Manuset er sprikende

Filmen om "Dryads", der Henrik Moy Askildsen (t.h.) var vokalist og frontfigur, er Sten Hellevigs første spillefilm. Foto: Christopher Olssøn

Dagbladets filmanmelder, Aksel Kielland, er relativt lunken til filmen og rullet torsdag terningkast tre i sin anmeldelse. Kielland trekker fram manuset som den største svakheten.— Dessverre er filmens manus så sprikende og ufokusert at man aldri blir riktig klok.

Filmpolitiet i NRKP3 jubler heller ikke over manuset, men hyller det musikalske i filmen.

— Filmspråket er friskt, energisk og musikalsk, og gjør at «Dryads - Girls Don't Cry», til tross for et litt famlende manus, likevel blir en forholdsvis fin skildring av ung musikalitet, skriver Birger Vestmo.

- Troverdige karakterer

Filmanmelder Jon Selås fra VG stiller seg positiv til filmen og synes karakterene er troverdige.

— Personene er til å tro på, musikken slett ikke av veien, konfliktene friske men ikke overkonstruert, svart-hvitt-klisjeene stort sett unngått, beundringsverdig nok, skriver Selås i sin anmeldelse, hvor han gir terningkast fire.

Hyllet av Filmmagasinet

Positive omtaler kommer også fra nettstedene Filmmagasinet.no og Kinomagasinet.no, som begge ga terningkast fem.

— Det er mange ting som imponerer med «Dryads». Sangene til bandet er ikke bare dødskule, de er også skrevet av Iben Akerlie selv, som fremtrer som en ekte rockestjerne, skriver Pernille Risbråthe Egebjerg i anmeldelsen.

— Filmen er velkomponert, med god musikk, fantastisk stemning og nydelig foto, skriver Kinomagasinet.no.

Les Fædrelandsvennens anmeldelse av filmen her.