— Det blir en historisk kavalkade, skrevet med et skråblikk. I motsetning til andre som markerer grunnlovsjubileet, som ofte har fokus på det som skjedde rundt 1814, har vi valgt å kjøre hele løpet, sier dirigent Thor Kristian Rasmussen.

Det betyr en artig miks av fleip og fakta om nasjonale og lokale hendelser fra 1814 og fram til i dag. Alt presentert i form av sketsjer, tablåer og selvfølgelig sanger.

— Styrken vår er vårt vanvittige repertoar. Vi har blitt et underholdningskor, og cabaryen inneholder mellom 35 og 40 sanger, sier dirigenten, og nevner som eksempel at utvandringen til USA kombineres med Pet Shop Boys' legendariske hit «Go West».

Mannskoret, som består av 45 menn i 50-70-årsalderen, ble stiftet helt tilbake i 1871. De elleve siste årene har de vært et fast innslag på Skagenfestivalen i Danmark, og i år er de en del av Stortingets offisielle program for grunnlovsjubileet. Forestillingen har blitt vist for fire fulle hus i Flekkefjord.

— Vi har et stort publikum på Sørlandet, og nå vil vi ha de inn i Kilden. Samtidig håper vi andre kor kan bli inspirert av vår måte å gjøre ting på. Folk vil bli overrasket. Det er god underholdning, men samtidig tro mot historien, sier Rasmussen.