Det er en vanskelig øvelse å framføre instrumentalversjoner av kjente julesanger og julesalmer. Frøydis Grorud klarer seg bra. Hennes saksofon er hennes stemme . Med et velspillende og sterkt band beveger hun seg mellom jazz og folkemusikk, og allerede på åpneren «Sæle jolekveld» kan vi slå fast at dette blir en behagelig og fargerik reise med juleklassikere som «Jeg er så glad hver julekveld», «Det hev ei rose sprunge» og «Deilig er den himmel blå».

Frøydis Grorud er utdannet ved Agder musikkonservatorium, og for tiden tar hun en mastergrad i tradisjonsmusikk på Raulandsakademiet ved Høgskolen i Telemark. For folk flest er hun nok mest kjent som musiker i husbandet til NRK-programmet Beat for Beat. Det hun får til her, på sitt fjerde soloalbum, er å skape en stemning med en balsamerende effekt. Det er bare å senke skuldrene og la «Stille som snø» være et stemningsfullt lydteppe mens du tar deg en pause i julestria. Ikke noe mer oppsiktsvekkende enn det.

Den melankolske klangen i saksofonen til Frøydis Grorud formidler sangene på en utmerket måte. På «Å kom, å kom, Immanuel» tar hun fram fløytene også. Stilig!