VISER/POP

Jan Eggum

Han fyller 60 år 8. desember i år. Innen den tid skal Jan Eggum ha gitt ut 60 nye låter med samletittelen «Kjærlighet & ærlighet».

De 20 første kom i mars, og de var mer poppa og mer rocka enn det som er tilfelle på de 20 nye sangene som vi får servert her. Visene på denne toeren pakkes inn i delikate strykearrangementer dirigert i mål av Sverre Indris Joner. Produksjonen er lekker, og her mye øvrig godt spill også gjort av musikere som Bjørn Kjellemyr (bass), Paolo Vinaccia (trommer), Knut Reiersrud (gitar), Bugge Wesseltoft (tangenter).

Visene til Eggum har naturlig nok blitt snillere og godsligere med årene. Tittelen forteller at de skal være det også, men en håndfull av tekstene her går helt over til det trivielle, og fremstår som lite spennende. Derfor kan man selvsagt spørre seg om det var smart av Eggum å være så ivrig og ambisiøs i jubileumsåret sitt. For dette kunne nemlig ha blitt et veldig bra album på 12 låter.

Men atmosfæren er i alle fall fin og behagelig hele veien. «Ingen løfter» er et av høydepunktene. Det er ei vise om at egoisme og selvforherligelse ofte fører til ensomhet. Her er også mange andre tankevekkende og gode tekster koblet til ålreite melodier.

Det er med andre ord god grunn til å lytte til Jan Eggum fortsatt. Alder er ofte bare et tall.