**Pop

Sony**

Kurt Nilsen i alle kanaler denne vinteren og våren. Hans nye album er så som så.

Dommer i Idol, sentral i «Hver gang vi møtes», et nytt album og en omfattende turné. Nå blir det testet ut hvor mye vi tåler av Kurt Nilsen.

Hans første norskspråklige album er full av lun, hyggelig og trivelig pop med en anelse country. Sjelden noe mer enn det. På plate har vel Nilsen aldri helt fått ut sitt potensial. Låtene har en tendens til å høres hakket bedre ut fra en scene.

Tittelkuttet er et av de beste sporene på dette ti låter lange albumet, som er produsert av Espen Lind. Låten «Inni en god periode» høres ut som akkurat det. Litt av den samme fengende stilen har «Si det rett ut», mens «I kveld» er en småpen countryballade a la Olav Stedje og Hellbillies.

Kurt Nilsen har skrevet de fleste låtene sammen med Eirik Grønner. Tekstene er helt ålreit, og Nilsen synger om faren sin reise som vogntogsjåfør på «Nattens helter», og om hvor vanskelig det er å si nei til barna sine på «Svaret er det samme».

Noen av melodiene er litt grå og kjedelig. Litt tamme og stusselige. Men akkurat som før så løfter hans store stemme det hele over på den rette siden av streken til slutt.