En superlang og vellykket turné sammen med Odd Nordstoga i fjor. Sammen fikk de Spellemannprisen for albumet «Heimafrå». Nå er det på tide med berre ho Ingebjørg Bratland. Det blir nok suksess og høyt platesalg denne gangen også.

24-åringen fra Vinje begynte å kvede allerede som femåring. Hun har den tradisjonsrike folkemusikken i seg, og det fins vel ingen med lignende sangteknikk enn henne. Men dette er ingen ren folkemusikkplate. Popmakeren Espen Lind har skrevet seks av melodiene, og det er han og ringrev-produsenten Bjørn Nessjø som sørger for den poppa tilnærmingen som gjør at veldig mange vil like «Berre meg».

Blant de ni låtene er her noen skikkelige gullkorn. Det gjelder først og fremst «Ingen som du», som P1 kommer til å spille om og om igjen i mange år. Både på den og mange av de andre låtene er Kim André Rysstad med og korer. Det gir dem en ekstra fylde.

Ikke alle låtene er like fengende eller spennende, og så mange utfordringer fins ikke her. Dette er rett og slett kjempekoselig musikk med mye kjærlighet og fine naturskildringer. Ikke noe mer enn det. Men ofte er det akkurat nok.

IngebjørgBratland.jpg