Satyricon hadde på forhånd lovet å ta revansj etter deres noe amputerte quartopptreden i Kristiansand for to år siden. Den gangen måtte de kjempe mot scenearsenalet til Rammstein, men i går lå det ingen hindringer i veien for Sigurd Wongraven og hans svartmetallmaskineri. Bortsett fra et strømbrudd, da.

Bandet virket heltente da de eksploderte ut på quartscenen på plenen ved halv ni-tiden i går kveld, og markerte øyeblikkelig at de aktet å gjøre en djevelsk intens konsert.

Bandet har turnert mye i det siste, og det var lett å høre at spillingen har gjort dem godt. Samspillet satt som støpt, og lyden var bedre enn på lenge.

Satyricon har på sin siste plate «Now, Diabolical» gått tilbake til en enklere, mer organisk sound, og dette kom også til uttrykk i livelyden deres. Det låt rått, enkelt og effektivt, og bandet turet fram som en bulldoser — helt til strømmen plutselig gikk. Det hviler tydeligvis en Quartforbannelse over Satyricon, men heldigvis gikk det bare noen minutter før ting var på plass igjen og bandet kunne fortsette - mer tente enn noen gang.

Et sortkledd og oppflammet publikum fikk servert musikalske godbiter fra store deler av bandets diskografi, med soleklare høydepunkter i «Mother North» og «Fuel for Hatred». Det ble selvsagt også tid til singel- og videolåta fra bandets siste album, «K.I.N.G.», og quarterne virket sultefôret på svartmetall.

Wongraven fremsto som en selvsikker og dreven frontmann. Noen ganger hadde man litt problemer med å høre hva han sa - mannen var vel kanskje litt i overkant gira - men stort sett fungerte både raspevokalen hans og den energiske sceneopptredenen godt.

Etter en god time med beinharde svartmetallangrep, mitraljøsetrommer og blytunge riff, trakk Satyricon seg tilbake og overlot quartnatten noe motvillig til Depeche Mode. Vel vitende om at de hadde manet fram mørket som resten av kvelden kveilet seg over quartområdet.