De aller fleste kjenner nok kun til Atlanta-rapperen Killer Mike fra Outkasts Grammy-vinnende hit «The Whole World» fra 2000 (som han forøvrig drepte), noe som gjorde at jeg stusset litt over å se at det var nettopp han som skulle stå for oppvarmingen før superstjernekonserten med 50 Cent på Idrettsplassen i går kveld.

Misforstå meg rett; Killer Mike er en meget god rapper med til tider meget sterke låter, men han er på ingen måte et relevant trekkplaster i Norge. Selv ikke for hiphop-miljøet, som nok fortsatt for det meste bare har forhold til de to strålende singlene «Akshon (Yeah!)» og »A.D.I.D.A.S.» fra Mikes 2003-debut «Monster».

Den siste tiden har han derimot vært mest kjent for forholdet til sin gamle kompis, plateselskapsjef og Outkast-legenden Big Boi, som han tidligere i år skal ha havnet i slåsskamp med etter en pengekrangel.

Fiendskapet virket likevel å være et tilbakelagt kapittel under gårsdagens show, der Mike selvfølgelig dro tidligere nevnte «The Whole World» og dedikerte den til «my niggas Dre and Big». Men hverken Outkast-hits, «Never Scared», et gira publikum eller energien Mike først hadde på scenen kunne redde denne konserten fra å bli en skuffelse.

En etter hvert svært så andpusten Mike klarte nemlig ikke å holde følge med sine egne låter, og da skal det også mye til for at publikum klarer å la seg engasjere. Til tider var det som å se på en DJ spille låter Killer Mike koret på når han fikk pusten tilbake, og da kan dere jo tenke dere selv. Som gammel Killer Mike-fan smerter det meg å si det, men dette var aaalt for dårlig.