Fra og med søknadsfristen 1. februar 2015 senker Cultiva Ekspress Kunst den nedre aldersgrensen fra 23 årtil20 år. Hver andre måned deler Cultiva Ekspress Kunst ut 220 000,— i stipend til kunstneriske og kreative prosjekt i Kristiansand.

Åpner for flere

— Med de nye kriteriene vil støtteordningen virke og fungere enda bedre enn tidligere. Det er viktig å starte talentutvikling tidlig. Mange av Kristiansands unge talenter, som tidligere har falt utenfor støtteordningen, kan nå gå i gang med kunstprosjekt og få stipend fra CEK til å dekke prosjektutgifter, sier prosjektleder Inger Margrethe Stoveland ved Cultiva Ekspress i en pressemelding.

I tillegg åpner de nye kriteriene til Cultiva Ekspress Kunst for at personer bosatt utenfor Kristiansand kan få penger til å gjennomføre og vise prosjekt i byen

— Så lenge prosjektet gjennomføres i Kristiansand, og kommer Kristiansands befolkning til gode, kan faktisk en utenbys søker få støtte, sier Stoveland videre i pressemeldingen.

Kriteriene

Dette er nå kriteriene for å søke støtte:

Cultiva Ekspress Kunst gir ren prosjektstøtte til originale og kunstneriske prosjekter og arrangementer.

• Prosjektleder og minimum halvparten av deltagerne i prosjektgruppenmå være mellom20og 35 år gamle.

• Kun enkeltpersoner og ad hoc-grupperinger kan søke. Foreninger, organisasjoner o.a. kan ikke søke.

• Originaleåndsverksrettigheter til omsøkte prosjekter vektlegges i vurderingen.

• Søkere må enten ha folkeregistrert adresse i Kristiansand, eller ha betalt semesteravgift til universitet eller høgskole i Kristiansand, eller gjennomføre prosjektet og ha visninger/presentasjoner i Kristiansand.

• Prosjektet bør tilføre Kristiansand noe nytt, være synlig i eller på annen måte ha envarigbetydning for byen.