LYNGDAL: Med beinhard rock i myke og naturskjønne omgivelser ved Rosfjord Strandhotell i Lyngdal, sørget hardrock-bandet Pawnshop for at de 200 oppmøtte publikummerne fikk det de kom for.

— Det var show å spille i Lyngdal. Det var et lite publikum, men de som var der skapte liv, sier vokalist i Pawnshop, Kjell Undheim.

Stavanger-bandet avsluttet den fem timer lange festivalen, der i alt ni artister fra alle musikksjangrene fikk boltre seg på scenen. De hadde fått beskjed om å gi seg klokka 22.15, men holdt på til 23.30. Går med overskudd

Rockeherligheten i Lyngdal hadde en prislapp på 20.000 kroner, noe arrangørene synes er helt greit. Med 200 betalende publikummere kan man anslå en fortjeneste på 10.000 kroner. Billettene gikk for 150 kroner stykket, og Lyngdal-festivalen blir i tillegg sponset av det lokale næringslivet.

Ingen av artistene skulle ha betaling, men spilte for kost og losji på samarbeidspartneren, Rosfjord Strandotells regning. I tillegg var et nachspiel på hotellet lørdag kveld inkludert.

— Bandene sa at festen var vellykket den også, forteller arrangør Willy Bergsnov og avslører lattermildt at han sovnet lenge før nachspiel ble et alternativ lørdag kveld.

Irritert på platebransjen

— Selv om vi bruker et ganske profilert band som Pawnshop som trekkplaster, satser vi i hovedsak på mindre og lokale band. Men man er nødt til å ha noen litt større navn for å trekke folk, sier Bergsnov.

Sammen med musikerkollega, Daniel Collett, har han startet det alternative plateselskapet «Mother Ocean Records», som skal hjelpe mindre band uten plateselskap, med distribusjon og markedsføring av plater. Som en del av dette prosjektet arrangeres rocke-festivalen, og gir disse bandene en mulighet til å vise seg frem.

Arrangørene har bevisst gått inn for å holde seg unna de største norske navnene, som vanligvis dukker opp på samtlige norske festivaler.

— Vi ønsker ikke «standardnavn». Bandene som spiller her er fra vårt plateselskap, og spiller alt fra rolig viserock til hardrock. Andre artister som utmerket seg på lørdag, var den australske jenta, Natasha Adams i Shmutt, og punkbandet, Shitzoo.

  • Hovedmålet er at små band som gjør bra ting skal bli hørt, sier Willy Bergsnov, som avviser at han og kollegaen gjør dette for å tjene penger.

ann.magritt.arnli@fedrelandsvennen.no