KRISTIANSAND: — Man blir aldri for gammel til å spille. Jeg synes det er like gøy ennå. Jeg har til og med kjøpt ny tv som skal passe til den nye Xbox'en, sier Jensen til fvn.no.

Like før klokken fem var han som første mann på plass utenfor Elkjøp i Sørlandsparken for å sikre seg Microsofts nye spillmaskin Xbox 360. Etter fem timer i kø kunne han storme inn i butikken med kølappen høyt hevet.

— Nå er jeg glad og lykkelig. Det er bare å komme seg hjem kjapt. Jeg har store forventninger, sa han før han tok med seg leketøyet hjem.

Ikke alle fikk

Drøyt femti konsoller la butikken ut for salg klokken ti fredag formiddag. Da dørene åpnet stod i underkant av hundre personer i lang, lang rekke på parkeringsplassen utenfor.

— Dette er moro. Det er ikke ofte det er lansering av ny konsoll. Det skjer vel bare hvert fjerde eller femte år, sier Øyvind Vedå, avdelingsleder i dataavdelingen hos Elkjøp.

— Hvor lenge må man ha stått i køen for å få kjøpt?

— Jeg tror ikke de må ha stått så veldig lenge. De som kom en halvtime før åpning får kjøpt.

Ekstrautstyr

Torstein Fossdal stilte seg i køen kvart på sju. Da det ble kjent at Microsoft skulle komme med en ny konsoll var han ikke i tvil om at maskinen skulle bli hans. Hittil har han kjøpt de fleste konsollene som er utgitt.

— Jeg har alltid vært glad i spill. Det er et must å få tak i denne, sier Fossdal.

Selve konsollen måtte han gi 2900 kroner for på Elkjøp. Men unggutten fra Høygilt sør for Birkeland sikret seg også to-tre spill og noe ekstrautstyr.

— Det er tilbud på konsollen her. Men jeg hadde vært villig til å betale en god del mer for den, sier han.

Julegave

— Vi er blitt skremt ut, humret flere foreldre, som ikke ville stå frem i Fædrelandsvennen av frykt for å røpe årets julegave.

Ragnar Haugene fra Søgne stilte på oppdrag for barnebarnet. Han måtte imidlertid reise skuffet hjem.

  • Det var ikke nok maskiner. Sønnesønnen blir nok skuffet. Gutten har gått og og ventet i lange tider på den nye Xbox'en, sa han før han satte seg i bilen.

— Nei, nå får jeg gjøre noe annet nyttig.