Kristiansand:

— Styret i Quartfestivalen avviker fra avtalen vi hadde med dem, men vi vil likevel holde nytt møte i valgkomiteen, sier komitéleder Bjarne Ugland.

Det var i går styret i Quart sendte brev til kommunen, der de ber om omkamp angående sammensetningen av nytt Quartstyre.

I utgangspunktet hadde styret forpliktet seg til å trekke seg onsdag kveld, men flertallet klarte ikke å svelge kommunens forslag om et fortsatt liv for Tormod Nyberg som styremedlem. Heller ikke Asbjørn Uppstad kunne flertallet godta. Nå ber styret om at valgkomiteen heller setter inn Borgar Dahle i det nye styret, samtidig som de forplikter seg til endelig å gå av i sitt aller siste styremøte onsdag 27. oktober.

Bjarne Ugland vil ikke gå med på at Quart nå lever farlig:

— Vi er interessert i at dette skal komme i havn. Det er jo derfor vi har bevilget 4,2 millioner til Quart. Det tar bare noen få dager til. Vi vil avvikle nytt møte i valgkomiteen så fort som mulig, kanskje allerede på mandag. Det er jo kreditorer som banker på døra her, sier Ugland.

Personlig er han ikke innstilt på å gjøre noen endringer i valgkomiteens innstilling til nytt Quartstyre.

— Men jeg synes jo komiteen skal få anledning til å diskutere saken samlet, sier han.

Det er spesielt Borgar Dahle styret ønsker å få inn som styremedlem i stedet for Tormod Nyberg. I brevet fra styret til kommunen heter det også at valgkomiteens forslag ikke kommer til å sikre den arbeidsroen festivalen trenger.

TORGEIR EIKELAND