Trash hadde sin første konsert i Norge i går formiddag. Det skjedde på Kongensgate skole der elevene fra Lovisenlund skole holder til i år, mens skolen deres er under oppussing.

Trash — Søppel - er et band som består av tre høyt skolerte slagverkere: Simon Sigfusson, Jesper Mikkelsen og Thomas Hamilton Møller. De tre er til daglig å finne i Ålborg Symfoniorkesters slagverksseksjon. Sammen har de dannet Trash og turnerer med et utrolig spennende og fengende program.

De kommer inn på scenen som søppelmenn, med hjelmer og svarte dunker. Så dunker de løs, bokstavelig talt. Men det er langt fra bråk de presterer. Det er raffinert rytmisk musikk det dreier seg om, musikk som også har toner i seg, særlig når det dunkes på rør eller spilles på nøye avstemte flasker.

De unge publikummerne på Kongensgate skole hadde ingen problemer med å holde oppmerksomheten ved like i de tre kvarterene konserten pågikk. Og etterpå ropte de alle taktfast på «me-re, me-re, me-re».

Ikke bare er de tre uhyre dyktige slagverkere. De er også entertainere, dyktige på scenen, spiller litt på hverandre (i dobbelt forstand), og spiller på publikum. Når Rikskonsertene i samarbeid med Vest-Agder fylkeskommune og Fylkesmannen i Vest-Agder har valgt å sende denne gruppen på turné i Norge, kan de neppe komme nærmere en fulltreffer. Trash spiller i dag på Fagerholt, onsdag på Mosby og Tordenskjoldsgate skole og torsdag på Wilds Minne. De kommer tilbake til Vest-Agder i februar og april neste år.

Emil Otto Syvertsen

KONSERT

Trash slagverkensemble

Skolekonsert Lovisenlund skole (på Kongensgate skole)