KRISTIANSAND: — Vi hadde bestemt oss for å takke nei til spillejobben uansett, sier Julie Illona Balas i Fitts for Fight til Fædrelandsvennen.

Lørdag kveld spilte de for fullt hus sammen med Rockettothesky på John Dee i Oslo. Der var også Marit Karlsen fra Bylarm. Etter at bandet ble beskyldt for plagiat, ville Bylarm forsikre seg at Fitts For Fight kun spilte egne låter i Oslo, og at disse låtene var bra nok for festivalen i Trondheim.

Etter konserten var ikke Marit Karlsen i tvil:

— Jeg anbefalte overfor resten av ledelsen at vi tar jentene ut av programmet, og slik blir det, sier Karlsen.

— Hvorfor?

— De har ikke noe på Bylarm å gjøre. Vi booker ikke band på grunn av verken hype eller alder. Det er ikke tvil om at det mye talent å spore her, men foreløpig er bandet veldig uferdig. Dessuten spilte de låta «Fuck Off And Die», en av låtene de ikke skulle spille på grunn av striden om opphavsrettighetene, sier Karlsen.

Ny versjon

— Det du sier er at Fitts For Fight ikke er gode nok?

— Det jeg sier er at jentene skal få ha drømmene sine om Bylarm et par år til. Fitts For Fight må gis tid til og utvikle seg videre som band, sier Karlsen.

Fitts-jentene fnyser av påstanden om at de spilte en «ulovlig» låt.

— Det var en helt ny versjon, vår egen versjon av låten, sier de Og oppfordrer bylarmerne til å holde seg oppdatert.

Prosjektleder Øystein Ronander i Bylarm bekrefter at avgjørelsen om å vrake Fitts For Fight er endelig:

— Når Fitts For Fight av åpenbare årsaker må vrake mesteparten av repertoaret sitt kun tre uker før Bylarm, ja, da sier det seg selv at det ble vanskelig for dem å hoste opp nytt materiale som kvalitetsmessig holder mål. Vi vurderer det slik at de trenger mer tid på seg, sier Ronander.

— Men vi vil følge dem nøye i tiden fremover. Det er ikke tvil om at jentene har noe for seg, men per dato blir kvaliteten for dårlig.

Nei takk

Fitts For Fight gir som vanlig blaffen i kritikken, men undrer seg over at Bylarm ikke har gitt dem beskjed om avgjørelsen.

— Dama som var på konserten sa at vi ikke trengte Bylarm fordi vi allerede hadde fått så mye hype og oppmerksomhet. Hun sa at hun ville anbefale å ta oss ut av programmet, men den endelige beskjeden har ikke vi hørt om før du sier det nå, sier Julie Balas.

Jentene koser seg uansett over det faktum at flere av sommerens festivaler har tilbudt dem spillejobb, og lite tyder på at hypen rundt de to 15-åringene vil avta i styrke selv om Bylarm vender dem ryggen.

Den siste tiden har de takket nei til en rekke spillejobber, og tilbudene strømmer fortsatt på.

— Vi kommer aldri til å klare å fullføre ungdomsskolen hvis vi takker ja til alle tilbudene, forklarer Julie Illona Balas og Ellinor Aurora Aasgaard, som nå også forbereder en stor kunstutstilling i Kristiansand i mars.