DSC_6512.jpg
calvin_harris_001.jpg Foto: Kristin Ellefsen
_KRI6155.jpg
_KRI6090.jpg

Konfetti og røyk sprøytes ut fra scenekanten mens den store hit-maskinen selv, Calvin Harris, står plassert i et gigantisk rigg med det drøyeste lysshowet som har vært på Hove i år. Det er klart for den store avslutningsfesten!

Det er ikke mye å si på fremførelsen av låtene, for her er det bare en lek med allerede bra innspilt materiale. Dette betyr ikke at jeg setter Harris lavere enn andre livemusikere. Han er nok en like hardtarbeidende og nerdete musiker som alle andre — om ikke mer.

Den skotske DJ-en, låtskriveren, sangeren og produsenten har virkelig gjort seg bemerket den siste tiden med flere nummer én-hits og samarbeid med store stjerner. En av dem er låten "Bounce", og plenen foran Hovescenen beveger seg som et ellevilt hoppeslott i takt med den pulserende bassen.

Harris sparer ikke på det ultimate og mest brukte trikset i DJ-boka - stigende toner og dobling av tempo i trommer, før det faller sammen i et hav av pulserende bass med en enkel melodi over. Sånn går det hele konserten, opp og ned i utallige varianter. Dette brytes så opp med breakes av kjente sanger som "Drinking From the Bottle", "We Found Love" (kjent med Rihanna), "Feel So Close", "I Need Your Love" og "Sweet Nothing" for å nevne noen.

Ett øye ble trukket fra på terningen etter det litt for gjentagende DJ-trikset, og litt fordi flere i publikum trasket mot campen før konserten var over. Men det Hove-publikummet som fortsatt hadde energi igjen til å danse, hadde det i hvert fall fett!