Obi One med fødenavnet Lars P. Frønes leverer sine sterke og spenstige meldinger på Skiensdialekt, men etter fem år i Kristiansand får vi vel regne han også som sørlending når vi snakker om hiphop. Han har med seg mange fra G’Bless–miljøet og andre gjester på albumet «Siste av sitt slag», der den eneste åpenbare svakheten er at platen er for kort med sine 32 minutter.

Men det fører også til at de ti låtene er korte, økonomiske og treffsikre både når det gjelder tekst, groove og beats. Her er ikke et eneste kjedelig øyeblikk. Alt er pakket inn i en helhetlig, sterk og kompakt form der Obi One og hans gjester rapper seg inn og ut av virkeligheten mellom tanker, visjoner og virkelighetsskildringer.

«Frihet», gjort sammen med Twisted Artistics, er kanskje albumets sterkeste spor, fulgt hakk i hæl av den meget sterke «Ofret». Litt av en tekstpakke av en som har bachelor i teologi.

Hele veien får vi tankevekkende tekstlinjer. Det er ikke mye sand i maskineriet her, som den siste låten heter. Det glir godt unna. Obi One gjør det som mange av de politisk og samfunnsengasjerte visesangerne gjorde på slutten av 60–tallet og begynnelsen av 90–tallet. Men nå er vi i juli 2011. Da er det dette som teller. Gi Obi One en high five!