Han blir dermed, om han takker ja, Karin Hindsbos etterfølger som direktør ved Sørlandets Kunstmuseum. 13 personer søkte på stillingen, men valget falt til slutt på Lars Grambye.

— Vi er svært glad for at vi med denne tilsettingen vil bli i stand til å videreutvikle SKMU Sørlandets Kunstmuseum på en offensiv måte, i tråd med museets planer, heter det i en pressemelding fra Sørlandets Kunstmuseum.

- God leder

Styreleder Per Norstrøm opplyser at styret er sikre på at Grambye vil bli en god leder for SKMU.

— Det var 13 gode søkere som kommer fra flere land. Vi har lagt vekt på at vi vil ha en leder som behersker det nordiske språket, og en leder som kan videreutvikle musset fra der det er i dag. Vi tror Lars Grambye vil være best i den jobben. Vi blir veldig fornøyde dersom han takker ja til stillingen, sier Norstrøm til Fædrelandsvennen.

Grambye vil gi sitt svar til styret i løpet av neste uke.

Når Fædrelandsvennen ringer Grambye onsdag kveld ønsker han ikke å kommentere saken.

— Jeg øsnker ikke å gi noen kommentar før dette er avgjort neste uke, og vil i mellomtiden henvise til styrelederen, sier Grambye.

Vil gjøre kunst relevant

Lars Grambye er 53 år, og har tidligere vært direktør for blant annet for Kunsthallen Brandts, Malmø Konsthall, og Center for Dansk Billedkunst CDB.

I pressemeldingen skriver Kunstmuseumet at styret la vekt på å finne en person som kunne identifisere seg med museets visjoner og mål. En vesentlig målsetning for museet er å gjøre kunst relevant.

Karin Hindsbo, Sørlandets Kunstmuseums tidligere direktør, går over som ny sjef i KODE i Bergen fra februar.