— Det blir en intim og fin kveld med både nye og gamle låter, og noen tolkninger av andres sanger. Jeg er jo nabo med Thom Hell i Oslo, og han fortalte varmt om Haubitz Hall, så jeg nølte ikke et sekund med å takke ja til denne spillejobben, forteller Ingrid Olava, som tidligere har spilt i Kristiansand fem ganger.

35-åringen fra Lillehammer slo gjennom for fullt da hun mottok Spellemannsprisen i 2010 for albumet «The Guest», og har siden spilt konserter over hele landet. Nå gleder hun seg til å returnere til Kristiansand for å spille på intime Haubitz Hall fredag.

— Jeg er ganske «altetende» når det kommer til spillesteder. Men når det kun er meg, uten band, så synes jeg intime scener er helt fantastisk å spille på. Konserten på Haubitz Hall blir som å spille på en hjemmefest, med publikum tett mot scenen. Jeg gleder meg, sier Olava.

— Hvordan ble du mottatt forrige gang du spilte i Kristiansand?

— Det var helt fantastisk bra publikum på Kick høsten 2013, og jeg håper det blir minst like god stemning fredag.

Men Olava er ikke bare musiker. Hun har også vært skuespiller i filmene «Oslo, 31. august» og «Varg Veum: Kalde Hjerter».

— I september kommer spillefilmen «Hesten og løperen» som jeg er med i, og jeg har også nylig spilt i tre kortfilmer, sier Olava, som også planlegger å gi ut ny musikk til høsten.

Olava er den siste artisten som spiller på Haubitz Hall før sommerfesten 16. juli, hvor Thom Hell, Andy The Candy, Tenderleaves og Hanne Kolstø kommer for å spille på utendørsscenen.

— Haubitz Hall Salongen ser tilbake på to år med månedlige forhåndsutsolgte konserter. Vi er stolte, vi er i støtet og vi lager derfor sommerfest i byens vakreste naturomgivelser i juli, skriver Haubitz Hall på sin Facebook-side.