— Vi hadde lyst til å prøve hvordan det var å sette musikk til bilder, sier Michael S. Krumins, gitarist i bandet Hot Swing De Ville.

Sammen med sine medmusikanter Sebastian Gruchot (fiolin), Audun Ramo (kontrabass) og Arild Nyborg (perkusjon) foreslo de en stumfilmkonsert i samarbeid med Cinemateket.— Jeg synes det er gøy å kombinere gammelt og nytt. Og her settes en gammel film i en ny sammenheng. Jeg har ikke hørt musikken deres ennå, og er spent på hva de har fått til, sier daglig leder ved Cinemateket, Janne Molberg, som takket ja til samarbeidsprosjektet umiddelbart.

Hot Swing De Ville består av Michael S. Krumins (gitar), Sebastian Gruchot (fiolin) og Audun Ramo (kontrabass). På dette prosjektet har de også med seg Arild Nyborg (perkusjonist) fra bandet Nutopia. Foto: Pressefoto

Hot Swing De Ville spiller vanligvis jazzmusikk fra 1930-tallet, og de er veldig inspirert av Django Reinhardt. Til «Sherlock Jr» har de komponert ny musikk, som de kombinerer med musikken til Reinhardt. Filmen vises i Aladdin fredag kveld, mens det lokale bandet fremfører musikken «live» i salen.— Det har vært en balansegang mellom å lage låter med lengre strekk eller å markere poeng i filmen med lyder. Vi ønsker at musikken skal forsterke bildene, sier Krumins, som vurderer om hans andre band, Nutopia, også skal prøve seg på stumfilmprosjektet.

— I Nutopia spiller vi verdensmusikk. Vi kan se om vi finner noen hemmelige filmer som vi kan sette toner til. Da kan vi få utnyttet hele instrumentrekka vår, sier han.