Fredag 8. februar har Irene Torp Halvorsen sin siste dag som leder for Cinemateket. I neste uke starter hun i ny jobb i Norsk Filmklubbforbund i Oslo. Janne Molberg tar over sjefsstolen, og denne uka jobber de to sammen på Aladdin.

— Jeg vet at Janne kan klare dette. Hun har kvalitetene og erfaringen som trengs. Så jeg føler meg trygg, selv om det er babyen min, sier Torp Halvorsen, og tenker på det hun har bygd opp etter over fire år som leder for Cinemateket i Kristiansand.- Jeg er veldig imponert over den jobben Irene har gjort, og er veldig glad for at hun kom hit for å bygge opp Cinemateket. Hun har mye kunnskap, både om film og om det å drive et cinematek, sier Molberg.

Engasjert fram til sommeren

— Jeg er ansatt i et engasjement fram til sommeren i første omgang, grunnet den trange økonomien. Men jeg har veldig lyst til å fortsette, og håper jeg og styret sammen kan redde økonomien, fortsetter den nye lederen.

Molberg kommer fra stillingen som kulturrådgiver i Kristiansand kommune, og har mye erfaring fra stillinger innen kulturformidling og markedsføring. Filminteressen har hun beholdt siden hun ble med i filmklubben på Hamar i ungdommen, og de siste 20 årene har hun vært medlem av cinematek eller filmklubber. Hun har bodd 12 år i Kristiansand, og i ni av dem har hun vært med og ledet Kristiansand Filmklubb.

— I første omgang er det viktig å opprettholde det Irene har bygd opp. Noen filmer er satt, men det meste av programmet er åpent. Jeg vil prege det på min måte, men uten at det blir for stor forskjell. Irene og jeg jobber nokså likt, og har det samme engasjementet for film, sier Molberg.

Erotikk og hermetikk

Hun vil ikke avsløre noen titler på programmet fra mars til juni, men antyder at filmutvalget blir ganske friskt, litt frekt og litt ubehagelig tankevekkende.

— Hvis alt går etter planen blir det en del komikk, erotikk, musikk og faktisk også en haug med hermetikk. Programmet er ferdig i slutten av februar og jeg håper det vil pirre nysgjerrigheten. Selv om økonomien er smal og handlingsrommet er litt begrenset akkurat nå skal det bli kvalitet over filmprogrammet, sier Molberg.

Vil nå ut til flere

Den nye lederen har også planer om å videreføre Torp Halvorsen ide om å engasjere nye grupper i Cinemateket, som per i dag viser film i samarbeid med sosiologforeningen og psykologiforeningen.

— Besøket går oppover, og jeg har lyst til å nå ut til enda flere grupper. Jeg vil nå de som ikke ellers ville brukt en filmklubb eller et cinematek. Men jeg har også lyst til å nå enkeltpersoner. Jeg vet om folk som har lyst til å gå, men som aldri kommer seg hit, sier hun.