VENNESLA/KRISTIANSAND: Men Wikstøl sikter ikke mot andre artiststjerner når han skriver og synger sine sanger. 27-åringen, som jobber som barne— og ungdomsarbeider i Øvrebø og Hægeland menighet, har nemlig et helt annet forbilde.

— Jeg har prøvd å finne ut hva som er min greie når jeg skriver sanger. Og jeg har funnet ut at jeg er nødt til å skrive om noe som betyr noe for meg. Derfor skriver jeg om troa mi, og om forbildet mitt, Jesus, sier Wikstøl, som opprinnelig er fra Øvrebø.

Stor interesse

Han har vært en av de mindre stjernene på den sørlandske artisthimmelen de siste 3-4 årene, og har stort sett koret for andre. Nå skal han prøve å skinne mer på egenhånd.

LANSERING: Martin Wikstøl har hatt en travel jul, og har ikke hatt tid til lanseringskonsert for singelen sin. Likevel solgte den forholdsvis godt da den ble sluppet 19. desember. Foto: Ingvald Ingebretsen

— De siste årene har jeg jobbet mye frilans, gjort en del eventjobber og bidratt på andres plater. Nå hadde jeg lyst til å gjøre noe eget, sier Wikstøl.Singelen "More Like You" ble sluppet 19. desember, og dagen etter var den helt oppe på en syvendeplass på listen over de ti mest nedlastede låtene på Itunes.

— Det er veldig gøy, både at så mange har kjøpt låta, men også at så mange har likt artistsiden min på Facebook. Der fikk jeg 650 "likes" bare det første døgnet, så jeg har forstått at mange har ventet på at jeg skulle slippe noe eget, forteller artisten.

Fra korist til solist

Wikstøl var en av fire lokale artister som åpnet Dark Season i 2010, og han har sunget Start-hymnen før kamp på Sør Arena. I tillegg har han koret for Secret Garden og Maria Arredondo. Han har også jobbet mye med Tini Flaat Mykland, kjent fra både "Idol" og "The Voice", og sang senest sammen med henne under en konsert på Hos Naboen sist fredag.

— Det er utrolig gøy å jobbe med musikk, enten det er solo eller å bidra for andre, sier Wikstøl, som har en bachelor i musikk.

- Hva er ambisjonene dine som artist?

— Det er å ha det gøy med musikken, og så får man se hvor en havner. Jeg har ambisjoner, men ingen konkrete om hvor jeg skal være om så og så mange år. Det får bære så langt det bærer, sier Wikstøl, som skriver både tekst og melodi til sangene sine.

Planer om album

COVER: Slik ser singelsen "More Like You" ut, som Wikstøl ga ut rett før jul. Foto: Jens Kristian Wikstøl

— Melodiene kommer først, og de kommer ofte veldig lett og når jeg minst aner det. I fjor var jeg en tur i USA, og jeg hadde ikke telefonen med meg da jeg fikk en melodi. Da måtte jeg gå og nynne den i et par timer, før jeg fikk spilt den inn på mobilen og skrevet den ned på papiret. Tekstene er vanskeligere for min del. Jeg har tenkt litt på å bruke tekstforfattere, men det er noe med det personlige, som jeg da frykter å miste, sier artisten."More Like You" skrev Wikstøl for noen år siden, og han har et par andre låter som også er spilt inn. Allerede i månedsskiftet januar/februar er planen å slippe en ny singel. Det kan bli låten "Allways", som er litt mer melankolsk enn den popaktige "More Like You".

— Vi vet ikke helt hvilken låt vi skal slippe først, for vi må tenke litt strategisk i forhold til oppe- eller nedelåter, sier Wikstøl, som også har planer om en fullengder.

— Jeg tenker å gi ut et fullt album etter hvert, men jeg vet ikke når. Så jeg tør ikke si når det blir, avslutter han.