— Jeg spilte ut handlingen i «Take on Me»-videoen på syvårsdagen min hjemme i stua. Slet nabojenta gjennom rommet. Jeg har vært stor fan helt siden jeg vokste opp, sier Tom Hugo Hermansen.

Kristiansanderens nye musikkvideo er regissert av Martin Sofiedal, som var ute etter en god produksjon med et lite budsjett. Og han hadde en idé han ville teste ut. Hva om man lot seg inspirere av videoen der Morten Harket blir dratt inn i en tegneserie, bare omvendt. En tegneseriefigur som blir dratt inn i virkeligheten.

_25I9976.jpg Foto: Schrøder, Tor Erik

— Jeg syntes det var en kjempegøy idé. Den videoen var en av årsakene til at jeg begynte å drømme om å jobbe med musikk, sier Hermansen.Og dermed ble det slik. Videoen til «Nothing But the Best» har premiere på fvn.no i dag.

Hits

Hermansen er godt kjent for kristiansandere gjennom sine opptredener med Stein Roger Sordal i Radio Jam de siste årene. Han har dessuten gitt ut albumet «Sundry Tales» og vært med i den nasjonale finalen av Melodi Grand Prix. Men det siste året har han først og fremst gjort seg bemerket som låtskriver, blant annet med tre hits i Japan. Sist i juni, med låten «Bingo».

Det japanske musikkmarkedet er et av de aller største i verden, og Hermansens suksess på listene blir lagt merke til.

— Jeg får henvendelser om jeg har låter som passer til den og den artisten. Det går lettere å få innpass når jeg har noe å vise til. Jeg har også skrevet låter med folk som har høy stjerne der borte. Og selvfølgelig drømmer jeg fortsatt om å få en hit på det enkelskspråklige markedet, sier han.

Men Hermansen har fortsatt en artist i seg, og klarer ikke slutte å fremføre egne låter.

— Selv om jeg prøver så godt jeg kan, sier han.

- Har du vurdert seriøst å slutte med det?

— Jeg vurderer det hele tida. Det er en utfordring å drive på med dette. Men jeg tror jeg har funnet en god løsning nå, med Radio Jam og som låtskriver for andre. Og så kommer det innimellom låter som jeg har lyst til å gjøre selv.

På vei

«Nothing But the Best» er nå listet på P1, som Hermansens fjerde i rekken. Han forteller at låten ble til etter lang tid med fokus på de japanske hitlistene.

— Jeg hadde holdt lenge på med hyperkommersiell musikk og merket at jeg fikk litt nok. Så jeg tok en pause, satte meg på Venice Beach og fikk ideen til denne. Den er mer et resultat av håndverk enn å jobbe mot et marked og hele tiden tenke på hva som er «riktig».

- Og det å skrive låter på Venice Beach høres ut som en fin tilværelse?

— Absolutt. Jeg har fått reise mye og fått muligheten til å skrive med mange flinke folk. Det føles som jeg er på vei et sted. Jeg har ikke nådd målet ennå, men jeg er på vei.