ARENDAL: Først sørget stjerneskuddet Jake Bugg for sekstitallsstemning på Hove tirsdag. Piker som danset med blomster i håret. Vill glede. Trampeklapp. 19-åringens mest svingete låter appellerte åpenbart til de noen tusen som var møtt opp på sletta.

Så var det Kings Of Leons tur.

Og de virker å appellere til de aller fleste.

God stemning

Før konserten fikk Fædrelandsvennen en prat med de amerikanske stjernene backstage.

— Jeg husker at jeg har vært i disse traktene før. Var det ikke her du tømte øl over hodet på en fyr, sier bassist Jared Followill til fetter og gitarist Mathhew.

KINGS OF LEON: Matthew og Jared Followill i Kings of Leon backstage på Hove. Foto: Kristin Ellefsen

— Nei, jeg tror det var i Sverige, responderer gitaristen.Og så "krangler" de litt om det.

Stemningen er god. Og Kings of Leon-gutta er imponert over sørlandsnaturen.

Indie

— Alle har tatt bilder hele veien. Det er utrolig flott her. Husene langs vannet. Båtene. Vi elsker båter og vi elsker å fiske. Naturen er nydelig, sier Jared.

Kings of Leon ble et rockeband i monsterklassen etter plata "Only By The Night" i 2008. Nå har det vært stille på albumfronten en stund. Men en ny fullengder kommer til høsten, og bandet spiller flere ferske låter på sine konserter. Også på Hove.

— Jeg synes denne plata er blitt litt annerledes enn de forrige. Kanskje noe av det ligner litt, men generelt er det ulikt noe vi har gjort tidligere. Den er typisk oss på den måten at det er noe for alle der. Kjappe låter, rolige låter og litt country på slutten av skiva. Vi er veldig spente. Vi har forhåpentligvis utviklet oss litt siden sist. Noen av oss har hørt mye på indiemusikk i det siste. Albumet bærer kanskje litt preg av det, sier Matthew.

Jared samtykker.

— Lydbildet er litt større. Vi har sluppet litt flere elementer inn i miksen. Vi holdt litt tilbake tidligere, fordi vi visste at det var bare fire i bandet som kunne fremføre låtene live. Etter den forrige plata har vi fått en venn av oss med når vi spiller konserter. Det gjør at vi kan tillate oss å bruke litt mer dybde, sier han.

"Sex on Fire"

Familie-kvartetten er kanskje aller mest kjent for hitlåten "Sex on Fire". Akkurat det var ikke helt som planlagt.

— Vi hadde en annen låt, "Crawl", som vi syntes var en massiv låt som kunne slå veldig an. "Sex on Fire" var mer enn litt snodig låt som vi var usikre på. Men plateselskapet ville ha den som første singel. Vi var overrasket, men det ble en ganske stor hit og deretter ble det også en typisk stadionlåt. Ting går gjerne litt annerledes enn man planlegger. Vi prøver bare å få det bra. Det er vanskelig når man jobber i et lite studio, å forestille seg at en sang skal bli en hit og en stadionlåt, forklarer Jared.

— Hva er det som gjør en konsert vellykket for Kings of Leon?

— Det er to typer gode konserter. Den ene er der publikum er fantastiske og hopper opp og ned og man føler seg utrolig på scenen. Så er det når man føler selv at alt går på skinner, selv om publikum ikke er så mottagelig. At man spiller bra og publikum er fantastiske, det er ganske sjeldent. Men utrolig deilig når det skjer, forteller Jared.

Familieturné

Denne turneen er litt annerledes for Followill-gjengen enn når de har vært på veien tidligere.

— Vi har med familiene våre denne gangen. Det er veldig godt å kunne dra til hotellet etter en konsert og treffe familien. Det er sånn det skal være, sier Matthew.

— Hva tenker dere om at dere er Hoves mest populære headliner, selv om det har gått såpass lang tid siden forrige plate?

— Det er helt vilt. Og vi har ikke spilt her siden 2003? Wow. Det er veldig kult, og godt å høre, sier Jared.

Ellers spilte blant andre Macklemore & Ryan Lewis, The Heavy og Alunageorge på Hove tirsdag. Onsdag er er Volbeat og The Script de største navnene.

Anmeldelse av Kings of Leon blir publisert onsdag.