— Imperiet AS må blant annet vurdere om vi fortsatt kan gjøre konserter på Kick våren 2014 da lokal støtte til nå har vært avgjørende for klubbkonsertene våre, sier nyansatt fagrådgiver for musikk- og festivalfeltet i kommunen, Jørgen Skauge.

Sammen med Magne Aasheim Knudsen og Geir Stokke driver han selskapet Imperiet AS som arrangerer små konserter, teateroppsetninger og events. Firmaet har flere ganger tidligere fått støtte fra kommunen. Men fra nå av vil Skauge vikariere i Helene Hostad Tønnessens stilling i kommunen i inntil tre år.

IMPERIET: Sammen med Magne Aasheim Knudsen (tv.) driver Jørgen Skauge selskapet Imperiet AS som arrangerer små konserter, teateroppsetninger og events. Geir Stokke er også medeier. Foto: Torgeir Eikeland

Jobben blir blant annet å utvikle og profesjonalisere kulturlivet, være bindeleddet mellom Sørf og kommunen — og behandle søknader om økonomisk tilskudd.

— Imperiet har årlig mottatt mellom 50.000 og 100.000 kroner fra kommunen siden 2009, men kommer ikke til å søke om noen midler fra dem nå for å unngå habilitetsspørsmål, sier Skauge til Fædrelandsvennen.

Trukket seg fra flere verv

Skauge har også sagt fra seg en del verv i musikkmiljøet i byen.

— Jeg har trukket meg fra Sørf-styret, Aladdin-styret og Ravnebarn, forteller han.

Kulturdirektør, Stein Tore Sorthe, som har ansatt Skauge, forklarer hvorfor.

— Siden han nå selv skal behandle en del søknader, vil ikke firmaet hans lenger få støtte fra kommunen, dette for å unngå habilitetsspørsmål. Han har også sagt fra seg en del verv.

Sorthe er svært fornøyd med ansettelsen av Skauge.

Kulturdirektør, Stein Tore Sorthe. Foto: Kjetil Samuelsen

— Jeg har også tidligere prøvd å rekruttere Jørgen til denne stillingen, da vi trengte vikar. Han har en meget god kompetanse på området, særlig nå etter tre år som daglig leder i BRAK, sier kulturdirektøren.

Jørgen Skauges navn er sterkt knyttet til musikk og festivaler, både her på Sørlandet og i Bergen. Han har vært daglig leder i BRAK (interesseorganisasjon for det rytmiske musikkmiljøet i Hordaland), initiativtaker i KRS LIVE, arrangementsansvarlig på Samsen kulturhus – Bingen booking og musikkansvarlig i Quart-festivalen. Han er selv svært fornøyd med den nye jobben.

— Det føles bra. Jeg hadde egentlig ikke noen plan om å søke såkalt ordentlig arbeid, men da jeg så at jobben var utlyst måtte jeg søke. Nå får jeg se og lære hvordan det offentlige tenker. Målet er blant annet å få flere statlige midler, så flere mennesker her i byen kan leve av musikk, sier han.