FARSUND: Midt i skogen, blant høye trær har Inge Kjørrefjord siden 2007 arrangert Kjørrefjordfestivalen. Mye har skjedd siden det hele startet som en uoffisiell fest i skogen for seks år siden.

— At dette skulle bli en musikkfestival var ikke noe jeg forventet. Da jeg startet det hele i 2007 ønsket jeg egentlig bare å lage en fest, forteller Inge Kjørrefjord.

Har bare vokst

I 2007 var navnet "Kjørrefjordfestivalen" mer en gimmick enn en representativ betegnelse på festen. Men de tre siste årene har ting forandret seg, og i dag består festivalstyret av åtte personer i tillegg til mellom 100 og 150 frivillige som alle jobber dugnad for festivalen.

— Etter hvert fant vi ut at det nesten ble litt skummelt å ha en såpass stor fest uoffisielt, så da ordnet vi med skjenkebevilling og vakthold og det ble en ordentlig festival. Men vi har ingen planer om å utvide, og vil heller at dette skal være en liten og eksklusiv greie. Selve tomta scenen står på er bare på 60 ganger 40 meter og tar maks 700 personer samtidig. Dette skaper en unik og koselig stemning, sier Kjørrefjord.

Uetablert musikk

Musikkmessig ønsker også festivalsjefen å holde en viss profil. Siden 2010 har festivalen kunnet friste med flere kjente navn. I år består tredagersprogrammet av blant andre John Olav Nilsen og gjengen og Dunderbeist (lørdag), Mikhael Paskalev og Eye Emma Jedi (fredag) og Lady Moscow og Oslo Ess (torsdag).

SPILLER LØRDAG: John Olav Nilsen, her fotografert på Hovefestivalen i 2011. Musikeren fra Bergen har mye familie på Lista og er i godt kjente trakter når han besøker Kjørrefjordfestivalen. Foto: Kristin Ellefsen

— John Olav Nilsen og gjengen er de mest etablerte vi har på festivalen i år. Ellers ønsker vi å satse på de up and coming og uetablerte artistene. Selvfølgelig går det an å tenke større om vi plutselig skulle få veldig god økonomi, men foreløpig er målet å gi artistene og publikum som kommer kvalitet og oppmerksomhet og god behandling, sier Kjørrefjord.

Kongebehandling

Og artistene får i hvert fall oppvartning så det holder når de kommer til Farsund. Mat lages av Kjørrefjords kone, Carolina Penne Kjørrefjord, som komponerer en egen meny. Musikerne blir kjørt til og fra hotell og festivalområdet av festivalledelsen selv, av og til også av Kjørrefjords egen mor.

Eksklusivt navn

Selv har festivalsjefen også sine egne favoritter blant årets artister.

— Mikael Paskalev er en favoritt. Jeg er veldig glad i hans type musikk. John Olav Nilsen og gjengen er selvfølgelig også veldig artige å ha her, og de har jo en lokal forankring fordi John Olav selv har mye familie fra Lista. I tillegg er Anja Elena Viken et veldig spennende navn, og hun passer perfekt til vår sjanger. Hun gjør veldig få konserter i år, og har til og med takket nei til å spille på Øya. Vi tror hun kan bli noe veldig stort, så dette er utrolig eksklusivt for oss, sier Kjørrefjord.