KRISTIANSAND: Fredag 3. februar er det premiere på Kildens storsatsning "West Side Story" i teatersalen. I dag var det pressevisning på musikalen. I videoen øverst i saken kan du se klipp fra forestillingen.

Når "Kildeskrift" med Egil Kapstad og venner i kveld åpner Multisalen i Kilden, er alle byggets fasiliteter unntatt teatersalen innviet. Det skjer altså om en uke, og teatersjef Ingrid Forthun gleder seg til sceneteppet heises for de fem skuespillerne/sangerne, 24 danserne og 44 musikerne for første gang.

Jeg er full av frydefull forventning. Dette er på vei til å bli noe ekstraordinært i kvalitet. Det er rett og slett en sterk historie, og man kan ikke unngå å bli berørt , sier Forthun.

På pressevisningen ble tre utdrag fra forestillingen vist, med sangene "America", "Cool" og "I Feel Pretty". Teatersjefen skryter av nivået på både sangere og skuespillere.

Iscenesettelsen, både koreografmessig og regimessig, blir veldig god. Forestilling blir severdig. Det er bare drøyt 2000 av 25.000 billetter igjen, og det er spesielt i norsk sammenheng. Jeg spår at det ikke er billetter igjen å spore når det er klart for premiere , sier Forthun.

Vi har aldri før gjort en så stor og kompleks forestilling, men vi prøver å mathe det kunstneriske innholdets kvalitet med byggets kvalitet , legger teatersjefen til.