— Vi spiller musikk alle på 40 pluss/minus elsker og identifiserer seg med, sier gitarist Anders Elle i Powerride.

Som navnet antyder, spiller kristiansandsbandet coverlåter av tyngre, elektrisk populærmusikk. Det dreier seg om ensembler som AC/DC, Whitesnake, Van Halen, Kiss og Iron Maiden. Dette har de holdt på med i seks år, og denne uka har bandet to konserter i Kristiansand. Den første er på Havana natt til 1. mai, mens den andre er på Bennys Rockhouse fredag 3. mai.

Resepten er enkel:

Saftene stiger

— Vi feirer musikken sammen med publikum. Det er helt avgjørende å spille så vi blir hese dagen etter. Dette er musikk alle har et forhold til hvis de ikke har bodd under en stein de siste 40 årene. Ja, dette er faktisk talt musikken mange har unnfanget sine barn til, sier Elle.

— Hva er en typisk «barneunnfangelseslåt»?

— Sanger som pleier å sette saftene i gang kan være «Lick it up» av Kiss og «Gimme all your love» av Whitesnake, sier Elle.

Kraftkrise

I likhet med flere i bandet har han lang og god fartstid i byens bandmiljø. Selv har han bakgrunn fra for eksempel James Band, mens medgitarist Harald Borgen har spilt lenge i Grand Lux. I fjor inntraff en midlertidig kraftkrise da Powerride mistet sin høyt verdsatte vokalist Bernt Fjellestad. En stund var de skikkelig i beit:

— Vi hadde auditions med en rekke menn som ikke leverte, men så fikk Harald snakka litt med Erik Bjorvand. Han blåste alle de andre av banen, og sammen med Bernt (Fjellestad) er han nok i verdensklasse i Norge, skryter en nokså uhemmet Elle.

Den «nye» vokalisten Bjorvand er som mange vil vite en vital del av lokalkjendisbandet The Bjorvands, mens han nå altså i tillegg får utløp for et heavyfalsettbehov i Powerride. Bengt Orstad fra Klepp er rogalandsalibiet på bassen, mens Jarle Henriksen behandler slagverket.

Teknisk avdeling

— Vi spiller alle ekstranumrene til de store banda, så det blir ikke så veldig innadvendt, kan du si. Men samtidig må vi jo ivareta gjengen som kommer og stiller seg med armene i kors ved miksepulten og skal sjekke om vi «walk the walk» og «talk the talk». Derfor skal vi på Bennys fredag ta for oss litt smalere ting hvor vi skal kikke litt på gitarhalsen og ikke bare drive med peking ut i lufta og allsang, sier Elle.

Temaet for den litt mer tekniske avdelingen på Bennys, blir folk som har gått bort litt for tidlig mens de var på vei mot en lysende karriere.

— Mer vil jeg ikke si om det. Hva det blir skal være en overraskelse, sier Anders Elle.