Gruppen The City omtaler seg selv som en "søskentrio med kjærlighet til musikken". Foto: Martin Litwicki

Trashpop har nå lansert sitt nye konsept Kortreist, som skal fokusere på lokale talenter fra regionen. Kristiansandsfavorittene The City er et av flere lokale band som skal opptre. Trashpop mener sørlandets musikkscene er blomstrende om dagen.

— Sørlandet flommer over av god musikk, og nyskapende talenter innen alle sjangre. Derfor mener vi at det er viktig å sette fokus på det lokale musikkmiljøet. Derfor inviterer vi hver måned lokale og regionale band til scenen på Pir6, skriver Trashpop på sine hjemmesider.

Arendalsbandet Klepp, og den Vågsbygd-baserte artisten Thale Log Skage er også klar for Kortreist i ukene fremover. Artisten som opprinnelig er fra Flekkefjord er mest kjent for å ha deltatt på Norske Talenter i fjor.

Lidenskapelig søskentrio

I starten av februar kan den lokale country-inspirerte søskentrioen The City gjøre seg klar for å spille på Kortreist på Pir6. De består av de unge tvillingsøstrene Maren og Charlotte, som er frontfigurer, og deres tredje søster Kathrine Hansen. Gruppen beskriver seg selv som "rødhårede tvillingsøstre med en kjærlighet for musikken" på deres Facebook-fanside. Søsteren Kathrine står ofte for låtskrivingen i gruppa. Søstrene Hansen fra Kristiansand har allerede et par tusen fans på Facebook, og er aktuell med den nye singelen "Turn it all around". Bandmedlem Kathrine Hansen gleder seg til å vise fram nytt låtmateriale på Pir6. — Vi gleder oss veldig til å vise fram nytt materiale på Kortreist. Singelen har blitt godt tatt imot av Kristiansands-publikummet vårt. Vi lager egenproduserte låter og skriver tekstene selv.

Søsteren Charlotte synes det lokale fokuset rundt bookinger er positivt.

— Jeg synes det er kjempebra at vi og andre lokale artister får slippe til på scenen her i Kristiansand. Det er kult at kulturen kommer fram på Sørlandet. Generelt synes jeg at arrangører i byen er flinke til å prioritere å booke artister fra nærområdet, sier Hansen.

Troen på lokalt konsept

Artisten Johnny Kahlua ser på Kortreist som et bra tiltak for byen.

— Byen trenger et konsept som Kortreist. Folk snakker om en ny sørlandsbølge, så dette er jo en bra timing for å booke lokale artister.

Johnny Kahlua er klar for å vise fram nytt materiale på Pir6. — Jeg kommer til å spille flere nye låter, og selvfølgelig noen av de eldre som jeg liker best. Folk kan forvente seg en sjangerblanding av 60-tallsrock, folk og blues.

Bookingansvarlig, Sheila Simmenes, har troen på Kortreist. Hun oppfordrer alle som holder på med musikk i regionen til å sende inn demoer.

— Vi har alltid hatt fokus på lokale navn, men enda mer nå. Vi oppfordrer også lokale, ukjente utøvere til å sende demoer til oss. Vi er åpen for alle sjangre.