Fædrelandsvennen skrev i fjor høst om Wergelands dokumentar om den kanadiske frikjøreren Dave Treadways ønske om å kjøre ned det drøyt 3000 meter høye fjellet Monmouth Mountain. Tidligere denne uka vant den en pris under Coldsmoke Awards i Montana i USA. Filmen fikk prisen "The Explorers Award", som gis til den filmen som strekker seg lengst i forhold til personlig og geografisk utforskning.

— Jeg er veldig glad, sier Wergeland, som ikke hadde anledning til å dra over til festivalen.

Se "Let's Go Get Small" her

— Jeg får en statuett og 500 dollar, men det er mest heder og ære med å vinne slike priser, sier han.

Dokumentaren "Lets Go Get Small" inneholder mye vakker natur og flotte bilder av både ski- og snøscooterkjøring i urørt terreng. Foto: Fred Arne Wergeland

Filmen har tidligere blitt vist på fem andre festivaler i Nord-Amerika og Europa, og skal vises på ytterligere to festivaler. Wergeland er allerede i gang med nye produksjoner.

— Det er en ny, liten serie med fire skifilmer, sier filmskaperen.

Wergeland, som opprinnelig er fra Høvåg, har spesialisert seg på filmer om og med frikjørere og fristilskjørere på ski. "Lets Go Get Small" er den tredje større skifilmen sørlendingen lager. Tidligere har han høstet ros for "Stop Go Stop" og "Exploded View". I tillegg har Wergeland vært en del av filmteamet på tv-produksjoner som "Amazing Race" og "71 grader nord" de siste årene.