— Jeg kunne drept for å ha deg på mitt lag, sa Espen Lind da Kristin Dahl fra Kristiansand kom på blind audition. Han fikk henne på laget, og på fredag skal hun i duell og kjempe om en plass videre.

Kristin Dahl (22) fra Kristiansand går siste året på en bachelorgrad i rytmisk musikk ved UiA. Fredag skal hun kjempe om en plass videre i The Voice. Foto: Eva Myklebust

— Jeg ble oppfordret av læreren min, Hilde Norbakken til å melde meg på The Voice. Jeg har jo sett på det, og snakket med tidligere deltakere som syntes at det var dødskult. Jeg har egentlig ikke likt musikkonkurranser som Idol, der det handler mer om å finne et idol enn en stemme. Jeg liker The Voice fordi det handler om stemmen, og ikke alt det andre, forteller Kristin Dahl som går siste året på en bachelorgrad i rytmisk musikk ved UiA.

- Kul låt

Fredag skal hun i duell mot Anne Sophie Endresen fra Bergen. De skal synge Demi Lovatos «Heart Attack».

— Jeg ble litt overrasket, siden det er en sjanger jeg vanligvis ikke synger. Men det er en powerlåt, og både jeg og Anne Sophie har kraftige stemmer. Det er en kul og fengende låt, sier Dahl.

- Hva ville det bety for deg å gå videre?

— Det ville betydd veldig mye nå som jeg har fått smaken på det. Det er veldig spennende.

- Veldig gøy

Kristin Dahls tidligere klassekamerat fra Vågsbygd videregående skole, Filip Bernard Jensen (22), skal også i duell fredag. da møter han Anette Marie Fossum fra Fredrikstad for å synge «Ain’t No Mountain» av M. Gay og T. Terrells.

— Det er veldig gøy. Det er en kjempemorsom sang med masse liv. - Er Anette en hard konkurrent?

— Vi har blitt gode venner, og har det bare veldig gøy. Vi prøver å fokusere på å lage god musikk heller enn det å slå hverandre og alt det som skjer etterpå.

- Hva ville det bety å gå videre?

— Man vil jo komme så langt man kan. Det er veldig skummelt at halve laget kuttes.

Filip Bernard Jensen ble oppfordret av venner til å melde seg på The Voice.

— Det er veldig gøy. Det er et bra konsept med bra folk som står bak.

«Waterfalls»

Fredag kan du se enda en Vågsbygd-elev i The Voice. Nina Ugland (18) fra Kristiansand går siste året på musikklinja, og på fredag skal hun i duell mot Espen Haugland Mosdøl fra Olso. De skal synge «Waterfalls» av TLC.

Nina Ugland (18) fra Kristiansand går siste året på musikklinja på Vågsbygd. Fredag skal hun i duell. Foto: Eva Myklebust

— Jeg hadde faktisk ikke hørt den før. Det er utfordrende å ta en sang man ikke har hørt før, men jeg synes at den var fin og gøy å synge, forteller hun til Fædrelandsvennen. - Hvorfor meldte du deg på?

— Jeg meldte meg på fordi det er en fin sjanse. Jeg elsker å synge og drive med musikk.

Da vi så Nina Ugland gå videre fra blind auditions hadde hun på seg en kjole som bestemoren har sydd. Til duellen blir det en ny kjole:

— Vi lager kjoler som skal passe låten, og hele stemningen, forklarer Nina, som har flere kjoler fra bestemor i skapet sitt.