MÜNCHEN: — Jeg betalte reisen selv. Jeg skulle til München, sier El Axel bestemt.

Torsdag kveld ble han kåret til best norwegian act under MTV Europe Music Awards og billettpengene ble dermed slett ikke bortkastet.

— Hvis du er nominert til EMA og ikke kommer på utdelingen, må du virkelig være en tulling fra «Idol», mener rapperen som fikk prisen på bakgrunn av albumet «It is wha it is».

El Axel danket dermed ut Karpe Diem, Lilyjets, Aleksander With og Pleasure i den norske kategorien.

Føler seg privilegert

- Hva kan en slik pris gjøre for karrieren din?

— Å vinne MTV-trofeet har mye å si. Jeg kommer til å være det mest sette artistnavnet i Norge i morgen, erklærer en begeistret El Axel.

— Dette er utrolig fint og morsomt for karrieren min.

El Axel vil ikke rakke ned på de tidligere prisene han har mottatt, men legger til at en MTV-statuett er utrolig stort.

— Jeg er veldig privilegert, slår han fast og tror han vant fordi han leverte en plate med høy standard.

Stas med Snoop

— Jeg har hele tiden representert og holdt flagget høyt for kulturen min. Jeg har gjort en gjennomført jobb, uttaler 27-åringen som er født i Chile.

Tidligere har Axel Purcell, som han egentlig heter, vunnet to priser på Spellemann og Alarm. Da i forbindelse som medlem av Equicez.

El Axel hadde aldri trodd han skulle bli nominert til MTV EMA. Da nyheten kom tidligere i høst, trodde han ikke på at han hadde muligheten til å bli beste norske artist.

— Men jeg er et konkurransemenneske. Er det battle, så er det battle, hevder El Axel som syntes det er ekstra stas å være i München siden det er Snoop Dogg som er vert for utdelingen.

— Snoop-nachspielet blir nok høydepunktet, antar han.

Uvesentlig pris?

- Noen ser kanskje på den norske kategorien litt ubetydelig sammenliknet med de store internasjonale kategoriene. Hva tenker du om det?

— Jeg er egentlig litt enig der. Det er jo 21 regionale priser i tillegg til hovedkategoriene; dermed blir beste norske en liten gruppe. Men det er jo selvsagt stort i Norge, mener El Axel som mener Karpe Diem hadde vært en verdig vinner hvis han selv ikke skulle stukket av med MTV-trofeet.

— Jeg kommer alltid til å ville opphøye hiphop-kulturen. Det er viktig at vår sjanger får anerkjennelse.