QUARTFESTIVALEN: Dette er noen av forslagene til hvordan Quartfestivalen skal reddes. Forslagene kommer fra Kristiansand kunnskapspark, den gangen Daniel Nordgård var fagsjef der. Og han har nå fått forslagene på bordet, som daglig leder i Quartfestivalen.

Byfestival

— Forslaget går ut på å ta kontroll over Kvadraturen, vi bør forsterke preget av en byfestival, sier Nordgård.

Han kan se for seg å sperre av nedre del av Dronningensgate de fire dagene festivalen skal vare, for å arrangere konserter der.

I tillegg kan det være salgsboder og andre aktiviteter.

Han understreker at styret i festivalen ennå ikke har tatt stilling til forslagene, men at det vil bli gjort om ganske kort tid.

Makrellen

I flere år var makrellen og «Q'en» sterke og godt innarbeidede logoer for festivalen. Men de ble fjernet og erstattet av en helt ny designprofil, mens Toffen fortsatt jobbet i festivalen.

— Det er vel neppe det lureste festivalen har gjort, sier Nordgård i et kraftig understatement.

Forslaget til strategi ser for seg mulighetene fra neste år og tre år fremover.

Notatet tar til orde for å legge til rette for mer sponsing. Tidligere år har festivalen gått glipp av store inntekter, både fra sponsorer og fra omsetning av mat, drikke og annet under festivalen.

Helårsdrift

— Dessuten er bør festivalen sørge for å bli en helårsbedrift. Det kan vi bli ved blant annet å selge den kompetansen vi har på arrangementer og konserter. Ikke minst bør vi samarbeide med Start om Sør Arena for å få arrangert flere store konserter i klasse med Elton John. Artister som ikke passer på Quartfestivalen, sier Nordgård.