HOVE/ARENDAL: Ved en ren tilfeldighet hooket en My Chemical Romance-blodfan og en journalist opp på toalettet på Hove. Journalisten, som hadde intervjuavtale med MCR-vokalist, Gerard Way dagen etterpå trengte noen råd om hva som var lurt å spørre om, og Hanne Bråten (18) stilte velvillig opp med gode tips. Det ene ledet til det andre, og etter at et møte ble godkjent av MCRs plateselskap, Warner, fikk 18-åringen tillatelse til å bli med på intervjuet og fikk selv stille helten et par spørsmål.

— Dette var helt fantastisk! Mer enn jeg kunne drømt om. Jeg er her for å se dem på scenen, og dette var bare mye mer enn jeg kunne håpet på! sier en litt småskjelven, god og svett og mest av alt, lykkelig Bråten etter stjernemøtet.

Bråten har kommet fra Fredrikstad for å jobbe som frivillig arbeider på Hovefestivalen, og selvfølgelig for å få med seg konserten til heltene i MCR. Møtet med vokalisten i bandet vil bli et minne for livet. Og hun var imponert over hvor hyggelig den 30 år gamle rockestjernen var.

- Våre fans er intelligente Gerard Way stilte selv opp i mørke solbriller, helsort bekledning og for anledningen med sort hår, til intervjuet i backstage-området på Hove. Med en kledelig ørliten, men absolutt ikke overdrevet arroganse, fortalte han villig om forventningene til kveldens konsert og sitt forhold til de norske fansene.

— Vi har dessverre aldri fått vært i Norge før, men jeg tror vårt forhold til våre norske fans er det samme som til de i andre deler av verden. Vi bryr oss om dem, og vi skylder dem å gjøre vårt beste. Fansene våre er intelligente mennesker, sier Gerard.

Han lovte at bandet skulle levere på scenen også, og synes det er spennende at så mange har ønsket å få MCR til Hovefestivalen. Han elsker å stå foran et ekstatisk publikum og se hvordan de reagerer når bandet går på scenen.

Digger Billy Talent Gerard Way hadde selv en konsert han virkelig ønsket å få med seg på Hovefestivalen, nemlig de canadiske punk-rockerne i Billy Talent, som stilte på scenen rett før MCR. De to bandene har fulgt hverandre på flere festivaler i løpet av sommeren, og har blitt gode kompiser på veien. Når de spiller på samme sted, prøver de alltid å få med seg hverandres konserter.

— Jeg er stor fan av Billy Talent, og har digget dem lenge. Jeg kommer til å få med meg konserten deres i kveld. Jeg er så dårlig på å huske navn på låter, men den første sangen på den første plata deres fenget meg med en gang, sier Gerard.

Men du husker ikke hva den heter?

Nei, det gjør jeg selvfølgelig ikke. Men den satt seg på hjernen min, og jeg har vært fan siden da.

Tegneserieforfatter Gerard fremstår, i likhet med sine fans, som en intelligent mann med mange jern i ilden. Han forteller at det ikke bare er musikken som opptar han om dagen. MCR ble, som de fleste har fått med seg, dannet etter angrepene på Twin Towers i New York i 2001. Bandets vokalist, som er fra New Jersey, var på vei til jobb da angrepene fant sted, og ble så preget av hendelsen at det fikk han til å ville " gjøre noe med livet sitt". Dermed dannet han, sammen med sin bror, Mikey Way, Frank Iero, Ray Toro og Bob Bryar bandet My Chemical Romance og kalte den første plata "Skylines and turnstiles".

I tillegg til musikken er Gerard også tegneserie-forfatter. Han gir snart ut sin nye serie, "Umbrella Academy". Tegneserier var ifølge MCR-vokalisten den første store lidenskapen han hadde, og Gerard sier han velger å satse på nytt på tegneserie-karrieren fordi han elsker å ha et liv fylt med kontraster.

— Jeg elsker kontraster. Jeg har mange andre interesser enn musikken, og føler det er viktig å gjøre flere forskjellige ting, sier Gerard.

Ikke forlovet lenger Gerard er klar på at han ikke ønsker å svare på dumme spørsmål, og retter et lite spark mot journalister som har for vane å spørre om håret hans og alle mulige andre " silly questions". Journalisten følte seg dermed en smule pinlig berørt da hun stilte spørsmålet om Gerards gifteplaner (han var nyforlovet for en uke siden, broren Mikey er på bryllupsreise og fikk dessverre ikke med seg konserten på Hove, så det virket som et naturlig spørsmål. Red.anm.), og fikk som svar:

— Jeg er faktisk ikke forlovet lenger... Det er sånne ting som skjer.

Ønsket seg hamster Etter en liten, og meget pinlig, stund med stillhet, kunne man like godt stille det ultimate dumme spørsmålet, som bare fans som har sett MCRs dvd, har fått med seg. Gerard får her nemlig et hamsterbur i julegave og lover å kjøpe seg en hamster til å ha i det.

Fikk du noen gang den hamsteren?

— Det var overhodet ikke et dumt spørsmål! Nei, dessverre... Det ble aldri noen hamster. Jeg hadde en hamster da jeg var liten og kunne godt tenke meg å ha en ny, men jeg er redd jeg skal ta livet av den på turnebussen, sier han, og forteller samtidig at han er veldig glad i dyr, men lider av en ekstrem katteallergi. Så en pusekatt er, med andre ord, utelukket for den amerikanske rockestjernen.

— Jeg er veldig glad i dyr, men jeg kan ikke garantere at de kommer like godt overens med meg. Jeg håper det... humrer Gerard, før han lusker ut med sine sorte solbriller og velvillig stiller opp på en liten fotosession med sin blodfan, Hanne.