Sondre spilte sangen «To Be Surprised», som er hentet fra filmmusikken til «Dan in real life». Lerche har skrevet all musikk til filmen. Det er en oppspilt Sondre Lerche på telefon fra New York like etter showet.

Fornøyd Letterman

— Det var kjempegøy, virkelig kult. Jeg greide å slappe av og bare ha det gøy, forteller han.

Etter at sangen var spilt kom Letterman som vanlig bort og hilste på kveldens artist. «Good work, kid!» var Lettermans kommentar.

— Og hva svarte du?

— Thank you, sir!

Playback var ikke noe alternativ, og bergensartisten var rimelig spent før han skulle på scenen.

— Jeg tror ikke de bruker playback i det hele tatt, det er en del av profilen, forteller Lerche.

— David Letterman har jo et fantastisk husband, og de holder på den gode amerikanske tradisjonen med live musikk i programmene.

50 Cent og Sondre

Mandag spilte 50 Cent i studioet hos David Letterman, og dagen etter Lerche er det LeAnn Rimes som står på scenen.

Sondre er likevel ikke helt sikker på om dette betyr at han tatt steget opp blant de virkelig store stjernene.

— Jeg tror egentlig ikke det, sier han.

— Men det er selvfølgelig bra å få eksponert sangene sine for et så stort publikum.

Fort gjort

Å spille live på «The Late Show» er ikke helt som å gjøre en vanlig konsert.

— De drøye tre minuttene det tar å spille sangen går veldig fort, sier Lerche.

— Det gjelder å bare ta alt til siden og nyte øyeblikket. Da sangen var ferdig hadde jeg bare lyst til å fortsette å spille.

Gallapremiere neste

«Dan in real life» har premiere i USA i neste uke, og Sondre håper filmen får et stort publikum. I hovedrollene møter vi Juliette Binoche («Chocolat» og «Den engelske pasienten») og Steve Carell («Evan Almighty» og «The 40 year old virgin»).

— Det blir gallapremiere i Los Angeles neste onsdag, da må jeg komme meg ned dit og finne noe pent å ha på meg, sier Lerche som har sett filmen mange ganger allerede.

— Jeg har jo sett deler av filmen om og om igjen i klipperommet mens jeg jobbet med musikken, og jeg har sett hele filmen tre-fire ganger.

Ut på veien i USA

Sondre får absolutt ikke tid til å hvile på laurbærene. Om to uker legger han ut på en ny turné, denne gangen alene og med musikken fra filmen.

— Det gleder jeg meg virkelig til, sier Lerche, som ser frem til å stå alene på scenen med gitaren igjen.

— Jeg har turnert med bandet over hele verden denne sommeren og høsten, det blir veldig kult å komme tilbake til utgangspunktet.

Som oppvarmingsartist får Sondre med seg Dan Wilson, tidligere frontfigur i bandet Semisonics og en av låtskriverne til Dixie Chicks.

— Jeg kjenner ham ikke personlig, men det blir kult å få med seg en gutt på turné.

— Jeg har hatt noen litt dramatiske singer/songwriter-jenter som oppvarmingsartister før, det blir godt med litt avveksling, avslutter Sondre Lerche fra New York.

David Lettermans «Late Show» ble tidligere sendt på NRK2, men det er for tiden ingen norske tv-kanaler som sender programmet. Vi tipper imidlertid at Sondre Lerches opptreden før eller siden dukker opp på YouTub e.