Se vinneren i ukens GNU **Les også:

Zoom-finalistene klare**

KRISTIANSAND: Med sitt energiske liveshow klarte de overbevise juryen om at de skulle være Sørlandets representanter i finalen i Oslo.

— Dette betyr utrolig mye for oss. Det er en sjanse til å få vise oss fram på en av Norges største arenaer. Fantastisk moro, sier gitarist og vokalist Simen Høgdal Pedersen til fvn.no.

Vinneren får turné

I den regionale finalen på Charlies Bar i Kristiansand fredag kveld, deltok også Mellowmars og Pony the Pirate. Bandene ble klare for finalen etter at det onsdag og torsdag ble avholdt semifinalekonserter.

In Minor måtte under semifinalen torsdag spille med en mindre mann en vanlig, etter at gitarist Henrik Kjelsrud ble syk.

— I går kveld var han tilbake for fullt, sier Høgdal Pedersen.

Landsfinalen avholdes på Garage i Oslo 21. og 22. november. Vinneren får dra på en landsomfattende turné i regi av Zoom og Urørt. I finalen vil In Minor møte et band fra hver av arrangørregionene Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, samt to fra Oslo.

- Gir muligheter

Kristiansand har aldri før arrangert Zoom-kvalifisering, men konkurransen har likevel ikke gått upåaktet hen på Sørlandet. I 2005 vant Lillesand-trioen Heroes & Zeros, og gjorde seg sterkt bemerket i den påfølgende turneen i fjor.

— Jeg tror Zoom kan være en av de viktigste måtene for et band å vise seg fram. For mange har konkurransen gitt muligheter som man ikke ville fått ellers, sier Høgdal Pedersen, som tror liveshowet bidro til å få dem videre til Oslo.

— Vi er energiske live og gir alltid 120 prosent, sier han.