KRISTIANSAND: For første gang under festivalen begynte konsertene i Hallen tidlig på kvelden. Dermed falt stengingen tungt for brystet for Quart-publikummet under 18 år. Etter å ha gledet seg til store artister som Marte Wulff, Marit Larsen og Richard Hawley, følte flere av de mindreårige seg grundig snytt.

— Det er stor frustrasjon rundt dette. Vi har ikke tilgang til den tredje scenen som vi kjøpte billett til, sier 17 år gamle Vera Lid til fvn.no.

Brannsikkerhet

Hun ble først klar over at Hallen var stengt da hun ble stoppet av vaktene fredag kveld.

— Vi ble stoppet i døra, og fikk beskjed om at vaktselskapet hadde stengt Hallen for oss etter bråk tidligere i uken, sier hun.

Ifølge Quart-ledelsen ble imidlertid Hallen stengt for de under 18 år etter at brannvesenet, vaktselskapet Pro-Sec og ledelsen hadde sett på erfaringene fra de to første dagene. Grunnen var ikke bråk, men hensyn til brannsikkerheten.

For at publikum under 18 år ikke skulle ha tilgang til å kjøpe alkohol, måtte de ha en egen sone inne i Hallen. Denne dekket to av utgangene, noe som ikke var ansvarlig hvis det skulle oppstå en brann.

Quart beklager

Hallen ble stengt for mindreårige natt til fredag. Pressetalskvinne Trine Sollie beklager manglende informasjon ut til publikum.

— Vi beklager at informasjonen om ny 18 års grense kom sent og dårlig ut, sier hun.

Som et plaster på såret blir de som ikke kom inn natt til fredag tilbudt enten dagspass i år eller rabatt på ukespass neste år. Personene skrev seg opp på en liste med navn og nummer.

Om de som ble stoppet ved inngangen til Hallen fredag vil få noe ekstra, er foreløpig uklart.

— Det var ingen ideell løsning med Hallen i år, særlig for kidsa. Vi har gjort erfaringer som vi må utbedre neste år, sier Quart-sjef Toffen Gunnufsen til fvn.no.