LONDON: Rockeren som nå prøver seg i kunstens verden, stiller ut 14 bilder – inklusive noen selvportrett og en korsfestelsesscene – i Bankrobber Gallery i London.

Flere av dem vil dukke opp i dagboken hans som gis ut i slutten av mai.

Utstillingen åpnet tirsdag denne uken under navnet Bloodworks. Den vil holde åpent en måned. Prisen går fra 3.000 kroner for trykk signert med blyant, mens blodsignerte trykk går for 15.000 kroner. Det er ukjent hvor mye originalbildene – malt med blod – vil koste.

– Hans bruk av blod er en perfekt utforskning av den ekstraordinære personlige og fysiske intensiteten som karakteriserer så mye av Peters liv og arbeid som kunstner i ordets bredeste betydning, fastslår gallerist Robin Barton overfor nettstedet Gigwise.

– Blodmalerier er noe han har gjort i lang tid, sa Paul Roundhill, Dohertys litterære manager, til Evening Standard i fjor, da det ble hevdet at han hadde injisert en bevisstløs jente med heroin. Det ble hevdet at det var blodet hennes han var ute etter.

Også ved andre anledninger har Doherty demonstrert at han er mer interessert i eget blod enn gjennomsnittet, som da han i mai i fjor sprutet ut eget blod fra en sprøyte mot kameraet under et MTV-intervju.