KRISTIANSAND: — Vi kan ikke love noe, men vi tar sikte på å ha klart et scenegulv neste sommer, sier parkvesenets prosjektansvarlige Tore Diesen.

Etter sommerens konsertsuksesser i Ravnedalen, er motivasjonen for å få i stand en permanent utendørsscene sterkere enn noen gang. Tusenvis av mennesker besøker allerede konsertene i Ravnedalen. Med en permanent scene med garderober og overbygg vil det bli enda flere. Da blir det nemlig lettere og billigere å arrangere

Avhengig av økonomi - Symfoniorkesteret har ønsket seg et ferdig scenegulv å spille på i juni neste år. Det kan vi ikke love, men vi skal gjøre vårt beste. Det hele avhenger av økonomi og hvor fort saken blir behandlet, sier Diesen. Han ser for seg at byggingen kan skje i to trinn, slik at det aller nødvendigste kommer på plass først.

Det var Christianssands Byselskab som i fjor tok initiativ til aksjonen "Folkegave til Ravnedalen". Skikkelig fart i sakene ble det etter at Sparebanken Pluss donerte 500.000 kroner til prosjektet. Da var allerede arkitekt Arne Åmland i gang med saken.

Vender mot Grimsmyra Byselskapet og Parkvesenet bestemte seg tidlig for at scenen må ligge der den nåværende "scenen" ligger, det vil si i enden som vender ned mot Grimsmyra. Det er også her restene av den gamle scenen ligger.

Stien opp fra Grimsmyra skal utvides og utbygges for å sikre atkomst for tungt sceneutstyr. Bak den nåværende scenen skal det ifølge tegningene også sprenges vekk en del fjell. Dermed blir garderobene og backstagerommene liggende delvis under bakken. Taket på garderoben blir dekket av gress. Scenen får skråtak som holdes oppe av en bue i finertre.

— Det har vært moro, men utfordrende også. Det er jo en park dette, så det skal helst ikke synes at det ligger en scene der, sier Åmland.

Modell i papp og balsa På kontoret sitt har han kost seg med å bygge en modell av den planlagte scenen i papp og balsa.

Nå skal det først søkes byggetillatelse til Åmlands sceneutkast, og dersom denne går gjennom, blir byggingen lagt ut på anbud. Den videre fortgangen i prosessen avhenger mye av hvor dyrt det hele blir, og av de politiske partienes eventuelle lyst til å dekke inn det Byselskapet ikke klarer. I utgangspunktet skal det være snakk om 700.000 kroner, som er samlet inn.

Byselskapets Torbjørn Evenbye var i går ikke mulig å komme i kontakt med.