NEW YORK: I et intervju med New York times svarer Chris Rock på hva som er morsomt og ikke. Les deler av intervjuet her.

— Jeg vet ikke. Hvordan skal jeg vite hva komedie er? Enhver episode av “South Park” er morsommere enn 90 prosent av komediene som blir prousert i løpet av et år. "South Park" slår generelt det meste, det være seg stand-up, komedie eller filmer.

Han synes det er enklere å svare på hvilke filmer som har fått ham til å le i det siste.

— Jeg likte “Talladega Nights.” Jeg synes Will Ferrell har det som skal til. Vince Vaughn er den morsomste mannen jeg har sett siden Eddie Murphy. Borat filmen er ganske morsom. Jeg synes Borats fiendeskap mot kvinner barnslig og opprørende. Hvis du ikke gjør publikum ukomfortabel med det du gjør som komiker, så graver du nok ikke dypt nok i deg selv, sier Chris Rock.

Hvorfor er banning så morsomt?

— Jeg vet ikke om banning er så morsomt. Det er mange ikke-morsomme personer som banner hele tiden for eksempel, parerer Chris Rock.

Han beskriver den kreative prosessen ved å være komiker som en vitenskapsmann.

— Jeg prøver å komme opp med en vill hypotese og deretter bevise den gjennom komedie. Man sier noe som ikke gir mening. Som feks. at kvinner fysisk sett er mye sterkere enn menn. Og så beviser man det. Det er det jeg gjør.

Han skriver konstant ned idéer han får til showene sine, og har en hel liste på datamaskinen sin.

Kan du nevne noen eksempler?

— Kvinner som lar deres ektemenn se bedre ut enn seg selv, er en ting. Om du ikke klarer noe annet i ekteskapet, så ikke la din mann se bedre ut enn deg selv. Det er en katastrofe for alle. Sånn er det med familier. Det som er kjipt for en av dere, er kjipt for hele familien.

Komikeren er selv en gift familiefar, og elsker tilværelsen sin i New Jersey.

— Jeg digger det. Ungene mine redder meg fra mitt miserable jeg, sier Chris Rock og fortsetter.

— Jeg elsker å være far. Det er den ene tingen jeg absolutt elsker. Det er den ene tingen i livet mitt jeg ikke er i tvil om.

Er du en streng far?

— Jeg prøver å være det. Det er ikke noe banning hjemme i mitt hus.

Chris Rock vill motta pris for sitt arbeide som komiker ved “The Comedy Festival” i Las Vegas denne uken. På spørsmål om han har tenkt å gamble mens han oppholder seg i Las Vegas svarer han kort.

— Jeg lever av å fortelle vitser. Det er å gamble.